EED Leuven

EED Leuven

Het eerste hapje is een soesje met crème van gerookte eierdooier en rode biet. Het subtiel gerookte met het frisse van de biet is veelbelovend. Het tweede hapje met linzen, olie van maggikruid, crème van aardpeer en gefrituurde aardpeer is zo’n heerlijke, originele combinatie dat ik gerustgesteld ben: dat zit hier wel goed. Doorheen het hele menu worden frisse elementen en krachtige smaken moeiteloos gecombineerd. De gerookte paling met koolrabi, zure room en dressing van knolselder is een prachtig vormgegeven, licht voorgerecht. Het gerecht met worteltjes, boekweit en jus van strandkrab speelt intelligent met textuur en contrasten in smaak, maar ik mis misschien nog een element dat alles bijeen brengt. Het hoofdgerecht met sappige zwartpootkip en een frisse ravioli van spitskool en vlees van de kippenbouten met mosterdjus, krijgt een umami afwerking met poeder van gebrande prei op plakjes raap. Enkel bij het vlees van de boutjes ontbreekt een tikje power.

Lees verder op de volgende pagina

1 2 3 4 5
bekijk op één pagina

Lees nog meer food-recensies van onze expert: