Home Lifestyle Food Eerste Antwerpse chocoladeweek

Eerste Antwerpse chocoladeweek

Eerste Antwerpse chocoladeweek

Van 23 februari tot en met 2 maart wordt in Antwerpen de allereerste 'Chocolate Week' georganiseerd, een initiatief waarbij je langs een uitgestippelde route de lekkerste chocolade van de stad kan gaan proeven. 

De organisatie gaat uit van studenten marketing aan de Karel de Grote-hogeschool, die maar liefst 21 lokale chocolatiers wisten te strikken voor de route. De bedoeling is dat je een chocoladepas koopt en met de tien coupons verschillende adresjes uitkiest waar je graag iets wilt proeven. Om te voorkomen dat je op elke plek dezelfde praline of chocoladereep voorgeschoteld krijgt, varieert het aanbod bij alle winkels.

Voor Antwerpen is het de eerste maal dat een soortgelijke week georganiseerd wordt, maar het initiatief werd vorig jaar in Brussel bedacht. Enkele Antwerpse studenten namen dit idee over en wilden ook hun thuishaven als chocoladestad profileren, met als uitganspunt dat de eerste chocoladefabriek van het land in Antwerpen stond.

De chocoladepas is verkrijgbaar bij de deelnemende chocolatiers.
Deelnemende zaken vindt u via de volgende link.

Ook bij Feeling kunnen we een lekker stuk chocolade wel appreciëren. In ons aprilnummer (20 maart in de winkel) leest u onze test van de meest extreme pralinesmaken van het ogenblik.

(IDP)