El Celler de Can Roca is het beste restaurant van de wereld

Na drie jaar aan de top moet het Deense restaurant Noma de titel van Beste restaurant ter wereld doorgeven aan het Spaanse El Celler de Can Roca. Het restaurant dat opgericht werd door de drie Catalaanse broers Joan, Jordi en Josep Roca, stond twee jaar lang op de tweede plaats, maar mag zich nu eindelijk de nummer 1 noemen.

De lijst wordt jaarlijks opgesteld door het Italiaanse watermerk S. Pellegrino in samenwerking met het Britse magazine 'Restaurant'. Zo'n 900 vooraanstaande gastronomen, waaronder zowel koks als recensenten, krijgen de kans om zeven restaurants te beoordelen. Daaruit ontstaat uiteindelijk een lijst van de 50 beste restaurants ter wereld.

De grote winnaar
De broers van El Celler de Can Roca hadden maar één doel voor ogen toen ze met hun restaurant begonnen: koken met emotie. Ze koken omdat mensen door het eten van bepaalde ingrediënten herinneringen kunnen ophalen, en dat viel duidelijk in de smaak bij de recensenten.

België
Goed nieuws voor de Belgen: het Hof van Cleve van Peter Goossens stijgt 17 plaatsen tot de 25e plaats op de lijst. Restaurant In De Wulf van Flemish Foodie Kobe Desramaults staat op de 72e plaats. Sergio Herman krijgt echter zware klappen met Oud Sluis: hij zakt met 14 plaatsen naar 35.

De volledige lijst van de beste restaurants ter wereld vind je hier.

De top 10 van de beste restaurants ter wereld:
1. El Celler de Can Roca, Girona, Spanje (+1)
2. Noma, Kopenhagen, Denemarken (-1)
3. Osteria Francescana, Modena. Italië (+2)
4. Mugaritz, San Sebastian, Spanje (-1)
5. Eleven Madison Park, New York, VS (+5)
6. D.O.M., Sao Paulo, Brazilië (-2)
7. Dinner by Heston Blumenthal, Londen, Groot-Brittannië (+2)
8. Arzak, San Sebastian, Spanje (-)
9. Steireck, Wenen, Oostenrijk (+2)
10. Vendôme, Bergisch Gladbach, Duitsland (+13)

(RU)

Partner Content

Gesponsorde content