En de chef van het jaar is...

Axel Daeseleire krijgt een symbolische koksmuts van Gault&Millau voor zijn prestaties als chef-kok in de film Brasserie Romantiek, die vanaf 19 december te zien zal zijn in de bioscoop. Met medespelers Barbara Sarafian, Filip Peeters en Koen De Bouw speelt deze luchtige film in het decor van een gastronomisch restaurant.  "Gegratineerde oesters waren mijn lievelingsgerecht tijdens de draaidagen," vertelt Daeseleire. "Ik zal zeker pronken met mijn muts bij mijn vrienden." 
Natuurlijk werden ook de échte koksmutsen uitgedeeld aan de culinaire talenten van het jaar. Benieuwd waar je kunt gaan fijnproeven?

De onderscheiding van grootste kooktalent 2013 in België kent Gault &Millau toe aan Kobe Desramaults en zijn team van restaurant In De Wulf. Hij verrast met sublieme amuses als gesmolten Noord-Franse Maroilles-kaas in gebrand brood, gefermenteerde wortel met berenklauw en gerechten als gebrande makreel met groene radijs of varkensspiering met bloedworst en gefermenteerde raap. Het Hof Van Cleve blijft hét toprestaurant van België en krijgt de topscore 19,5/20. De grootste stijgers zijn Bon-Bon in Brussel met 19/20 en Arabelle Meirlaen in Hoei met 18/20. Nieuwkomer die al meteen 15/20 krijgt is Cuines,33 in Knokke. Volta blijft hét groentenrestaurant. Beste patissier is Joost Arijs uit Gent en beste chocolatier David Maenhout van Chocolatier M uit Knokke. De beste Italiaan vind je in Waver bij Un Altro Mondo, en de beste Aziaat in Antwerpen bij Fong Mei. Uitstekend eten aan een schappelijke prijs kan bij Veranda in Berchem en Madou's Provence in Brussel.  
De tiende editie van de Gault&Millau gids voor België en Luxemburg telt meer dan 1000 gastronomische adressen. Op de website vind je ook aanraders en kun je meedingen naar de prijs van gastronoom van het jaar. (EVE)

 

Partner Content

Gesponsorde content