https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Erwtensoufflé
Erwtensoufflé

Een winterse soufflé waar iedereen warm voor loopt.

© Borgerhoff en Lamberigts

Nodig:

  • 500 g erwten
  • zout
  • versgemalen peper
  • 25 g boter
  • 35 g bloem
  • 200 ml melk
  • versgemalen nootmuskaat
  • 2 eieren
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 2 el basilicum
  • 50 g broodkruim
  • 50 g pijnboompitten

Bereiding:

  1. Kook de erwten gaar. Spoel onmiddellijk onder koud water; zo blijf je de frisgroene kleur van de erwten behouden. Pureer ze in een blender tot een grof mengsel. Zeef de erwtenpuree tot een glad geheel. Voeg wat zout en versgemalen peper toe.
     
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak een bechamelsaus door de boter met de bloem op een zacht vuurtje goed te mengen. Voeg er beetje bij beetje de melk bij tot er een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en versgemalen peper.
     
  3. Klop de eieren, Parmezaanse kaas en gehakte basilicum los en spatel door de puree van erwten. Meng er de bechamelsaus door tot alles goed is opgenomen. Breng eventueel nog op smaak.
     
  4. Vet een kleine stoofpot in en bestrooi met het broodkruim. Giet het mengsel erin. Strooi er nog wat pijnboompitten over. Bak in ongeveer 40 minuten gaar. Je kunt de soufflé op gaarheid controleren door er een houten prikker in te steken. Als die er droog uitkomt, is de soufflé klaar.

 

Recept: Waterzooi met een dakje

Recept: Duif met druiven

Recept: Risotto met drie kazen

Recept: Curry met schelpjes