Hotspots: 5 x urban foodsharing in Antwerpen

Waarom zou je kiezen als je ook kan delen? Dat moet zowat het idee geweest zijn dat chefs van deze hippe, maar gezellige foodsharing bars en restaurants voor ogen hielden toen ze hun menukaart opstelden. Zin in een avondje gezellig tafelen met vrienden? Bij deze foodsharing zaken in Antwerpen moet je zijn!

Hotspots: 5 x foodsharing in Antwerpen

1. Yust

Een tijdje dicht geweest omwille van alle corona-maatregelen, maar sinds deze week weer helemaal back in business is Yust, het trendy foodsharing-concept van ex-student beeldende kunsten Laurens Jasperse. Als we je vertellen dat het restaurant deel uitmaakt van een grotere coworking-ruimte en er bovendien ook meteen een pop-up ‘event space’ én een hotel aanvast gekoppeld zijn, geeft je dat vast meteen een goede indruk van de sfeer die er hangt: jong, hip en urban dus.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

En dat zie je uiteraard ook op de kaart: een portie cauliflower wings, kingfish met tomaat of broccolini met geroosterde hazelnoot en tahini, je vindt het er zonder problemen.

2. Bar Luca

Op het prachtig heraangelegde Moorkensplein in Borgerhout vind je Bar Luca. Waar de hippe, maar gezellige no nonsense bar zich in specialiseert? In tapas en kleine deelbare gerechtjes natuurlijk. Hoewel de eigenaars hun kaart regelmatig aanpassen, lijken er toch een paar evergreens op de kaart te staan: zo zijn de zoete aardappel met gehakt en zure room, de chakchuka en de lamscurry met citroenrijst echte aanraders.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Waar? Moorkensplein 2, 2140 Borgerhout 

3. Tío

Gloednieuw, maar al meteen immens populair bij de gemiddelde twintiger en dertiger op ’t Antwerpse Zuid is tapasbar Tío. En dat is niet moeilijk ook: de eigenaars zetten immers zowel in op kwaliteit en authenticiteit als op laagdrempeligheid en een persoonlijk contact met het cliënteel. En dat blijkt anno 2020 – én al zeker post-corona – een gouden combinatie.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De specialiteit van het huis (of toch wat de drank betreft), is een zacht bruisende roze cava. Die bestel je er overigens voor de zachte prijs van maar €3 in een traditioneel klein glaasje. Ook de pinxtos zelf (oftewel: de Spaanse tapas) komen er in kleine, gemoedelijke porties. Al die troeven zorgen er samen met het kleurrijke terras op de zonovergoten Marnixplaats al snel voor dat je je tijdens het eten even in een authentieke tapasbar in hartje Barceloneta waant.

Waar? Marnixplaats 7, 2000 Antwerpen 

4. Ga Nord

Ook in het alternatief hippe Park Spoor Noord vind je een foodsharing concept: Ga Nord. Geen zuiderse tapas of Italiaanse social bites hier, maar wel Scandinavische keuken met Oosterse invloeden. Om je een idee te geven van wat je kan verwachten: gepekelde haring met curry en knäckebröd, Geroosterde feta met gremolata en olijven en Köttbullar met veenbessen en peterselie-aardappeltjes zijn een paar van de gerechten op de kaart.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Waar? Oude Koetshuis Park Spoor Noord, Hardenvoort 5, 2060 Antwerpen

5. Wild / project

Tot slot vallen ook veganisten en vegetariërs die hun maaltijd liefst in kleine deelbare porties zien komen in Antwerpen niet uit de boot. In de uiterst gezellige setting van wat er langs de binnenkant bijna uitziet als een gewoon woonhuis geniet je er van de meest originele plant based creaties. Ook hier verandert de kaart mee met de seizoenen én met de goesting van de chef in de keuken.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Wat we er zelf al eens aan onze vork mochten prikken? Een gegrilde broccolini met shiitake-crème, gekarameliseerde spitskool en gegrilde aubergine met koffie en limoen.

Waar? Grote Pieter Potstraat 21, 2000 Antwerpen

Meer lezen over hotspots en eten in Antwerpen:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content