Origineel gerechtje: vichyssoise met mini-tuin

Dit is het ideale gerecht om de koude winterdagen op te fleuren. Deze vichyssoise zorgt voor een frisse smaak en geeft een mini-tuin op je bord.

Vichyssoise met mini-tuin

Ingrediënten voor 4 personen

  • ½ ui
  • 150 g preiwit
  • 150 g aardappelen
  • Scheutje olijfolie
  • 1 tl venkelzaad
  • 200 ml melk
  • 100 ml room
  • 150 ml visbouillon

Voor de afwerking

  • 8 verse sint-jakobsvruchten
  • Scheutje citroenfolie
  • Enkele blaadjes paarse shiso-cresson (pittige anijskruidige smaak)
  • Enkele blaadjes rucola-creson (nootachtige smaak)
  • 1 el zwart sesamzaad

Zo maak je het

  • Maak ui en preiwit schoon en snipper fijn.
  • Stoof de ui aan in olijfolie zonder te kleuren en voeg het preiwit toe. Laat een vijftal minuten stoven.
  • Voeg de aardappelblokjes toe samen met het venkelzaad, de melk, de room, de visbouillon en laat op een zacht vuur een twintigtal minuten garen. Kruid met peper en zout, mix glad.
  • Dep de sint-jakobsvruchten droog en snijd in flinterdunne ronde plakjes van zo’n 2 millimeter dik. Kruid met peper en (grof) zout. Druppel er wat citroenolijfolie over.
  • Doe de soep in borden en schik de sint-jakobsvruchten erbovenop. Werk af met blaadjes cresson. Bestrooi met sesamzaadjes.

Tekst: Ann Van Der Auwera – Foto: Wout Hendrickx

Meer recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content