Je houdt wel van een beetje fusion kitchen? Dan is deze exotische versie van een stel oerdegelijke vlaamse gehaktballetjes misschien wel iets voor jou!

Ingrediënten

  • Kippengehakt 300 g
  • preistengels 2
  • kokosmelk 200 ml
  • groenecurrypasta 2el

Zo maak je het:

  • Kruid het gehakt met peper en zout, draai er gehaktballetjes van, bak ze bruin in boter of olijfolie. Snijd intussen de prei in ringetjes en houd wat groen opzij voor de afwerking.
  • Haal de gehaktballetjes uit de pan; ze hoeven nog niet gaar te zijn, wel gebruind. Giet het bakvet niet weg, tenzij het verbrand is.
  • Doe de prei in de pan, giet er een flinke scheut water bij en leg het deksel erop. Stoof een zestal minuten tot de prei gaar is. Giet de kokosmelk erbij, roer er 2 eetlepels groene curry door, kruid met peper en zout en voeg de gehaktballetjes toe.
  • Laat nog even doorkoken tot de gehaktballetjes gaar zijn. Serveer in een diep bord en werk af met wat fijngesnipperd groen van de prei.

TIP

Tip: Wees altijd voorzichtig met curry. Proef eerst hoe sterk hij is en voeg toe naar smaak.

Meer verrassende recepten: