Gault&Millau-gids 2021: reserveer alvast een plekje bij deze restaurants

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

De nieuwe Gault&Millau-gids is er! Bij deze Belgische restaurants, chocolatiers en cocktailbars moet je na de lockdown zijn.

De beste restaurants

  1. Hof van Cleve in Kruishoutem krijgt voor het 18e jaar op rij goud (19,5/20) – hofvancleve.com
  2. Ook Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe krijgt een 19,5/20 en 5 gouden mutsen – restaurant-bon-bon.be
  3. L’air du temps in Liernu krijgt 19/20 en 4 gouden mutsen – airdutemps.be
  4. Comme chez Soi krijgt 18,5/20 en 4 gouden mutsen – commechezsoi.be
  5. Zij kregen een 18/20 en 3 gouden mutsen: Arabelle Meirlaen (Marchin), Bartholomeus (Knokke-Heist), De Jonkman (Sint-Kruis in Brugge), Het Gebaar (Antwerpen), Nuance (Duffel), Slagmolen (Opglabbeek), The Jane (Antwerpen), Zilte (Antwerpen).

Chef van het jaar

Christophe Pauly van Le Coq aux Champs in Tinlot – lecoqauxchamps.be

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De ontdekkingen van het jaar

Brussel

La Bonne Chère in Brussel – labonnechere.be

Vlaanderen

Blanc by Aytems in Sint-Truiden – blanc-byaytems.be

Wallonië

Quai n°4 in Ath – quai-n4.be

De hoogste nieuwkomer van het jaar

Le Pristine in Antwerpen – lepristine.com

De jonge topchefs van het jaar

Brussel

Kevin Lejeune van La Canne en Ville in Brussel – lacanneenville.be

Vlaanderen

David Grosdent van L’Envie in Zwevegem – lenvie-restaurant.be

Wallonië

Stefan Jacobs van Hors Champs in Gembloux – hors-champs.be

Chocolatiers van het jaar

Dessert van het jaar

Nuance in Duffel – resto-nuance.be

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Aziaat van het jaar

Samouraï in Brussel – samourai-bruxelles.be

Italiaan van het jaar

Gellius in Knokke-Heist – gellius-knokke.com

Sommelier van het jaar

Tom Ieven van Hof van Cleve – hofvancleve.com

Cocktailbar van het jaar

Belroy’s Bijoubelroys.be

Bierkaart van het jaar

La Marelle in Blaregnies – fernez.com/la-marelle-cafe

Mooiste restaurant design

Cuchara in Lommel – cuchara.be

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Gastvrouw van het jaar

Marieke Moyaert van Schatteman in Hertsberge – restaurantschatteman.be

Wijnkaart van het jaar

Château de Vignée in Villers-sur-Lesse – chateaudevignee.be. Feeling ging er naartoe; hier lees je err alles over.

Pop of the year

Brussel

Nénu in Brussel – nenu.be

Vlaanderen

Baracca in Leuven – baracca.be

Wallonië

Asie à Tik in Bergen – asieatik.com

Gastro-bistro van het jaar

Les Potes au Feu in Namen – lespotesaufeu.be

New concept of the year

Bartholomeus op de zeedijk van Knokke-Heist – restaurantbartholomeus.be. Voor elke gast in het restaurant (max. 18 personen) kookt hij hetzelfde menu.

Ambachtsman van het jaar

Michaël Rewers van Bistrot du Nord in Antwerpen – bistrotdunord.be

Mooiste terras

Brugmann in Brussel – brugmann.com

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Brasserie van het jaar

Bar Bulot in Brugge – barbulot.be

De ‘prijs & plezierverhouding’ van het jaar

Brussel

Ventre Saint Gris in Brussel – ventresaintgris.be

Vlaanderen

Rizoom in Gent – rizoomgent.be

Wallonië

La Gare d’Hamois in Hamois – lagaredhamois.be

Beste groentegerecht

Brutal by Bruut in Brugge – bistrobruut.be

Gault Millau restaurant

De Gault&Millau Belux 2021 restaurantgids bevat zo’n 1300 restaurants waaronder meer dan 50 nieuwe adressen. Te koop in de boekhandel en online voor € 29.

De lekkerste take-out restaurants

Openingsbeeld: Katoo Peeters voor Château de Vignée.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content