Gebraden kip met truffelgnocchi en salieboter

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 90 minuten
Aantal personen: 6

Ingrediënten

  • 1 el boter gemengd met 3 fijngehakte blaadjes salie
  • 1 biologische kip van ca. 2 kg
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 100 g palmkool of andere kool, gescheurd

Voor de truffelgnocchi

  • 250 g even grote, kruimige aardappelen, gekookt in de schil en nog warm
  • 50 g bloem type OO, plus wat extra om te bestuiven
  • ¼ tl fijn zeezout
  • 25 g Parmezaanse kaas geraspt, plus wat extra om te serveren
  • 1 tl witte truffelpasta of witte truffelolie
  • 1 eidooier, een beetje losgeklopt

Voor de salie-truffelboter

  • 30 g ongezouten boter
  • een handvol blaadjes salie
  • 1-2 tl olijfolie met truffelsmaak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C/gasstand 7. Wrijf de salieboter onder het vel van de kip, breng op smaak met zout en braad de kip 20 min. in de oven. Verlaag de temperatuur tot 190°/gasstand 5 en braad 1 uur, of tot het vocht dat uit de kip komt, helder is. Dek af met aluminiumfolie en laat rusten.

Maak intussen de gnocchi. Pel de aardappelen en stamp ze met een stamper in een grote kom tot puree. Voeg de bloem, het zout en de kaas toe en meng goed. Voeg dan langzaam de truffelpasta of –olie en de losgeklopte eidooier toe. Kneed alles tot een deeg, voeg een beetje meer bloem toe als het te nat is en leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Rol het deeg tot een dikke worst en snijd die in stukken van 2 cm. Druk met een vork elk stuk een beetje plat en druk dan tegen de zijkanten, zodat de gnocchi de vorm van een kussen krijgt.

Maak de salie-truffelboter. Doe daarvoor de boter en de salie in een kleine pan en bak op middelhoog vuur tot de boter goudbruin is en nootachtig ruikt. Haal van het vuur en voeg de olie toe.
Breng een pan met gezouten water aan de kook, voeg de gnocchi en de palmkool toe en kook dit 1-2 minuten, of tot de gnocchi aan het oppervlak drijven. Giet af, meng met de botersaus en bak tot de gnocchi lichtbruin zijn. Snijd de kip in porties. Schik de gnocchi en de palmkool op borden. Schik de kip erbovenop en giet er een beetje van het braadvocht van de kip over. 

Nog meer Skinny/Wicked receptjes vind je hier:

Partner Content

Gesponsorde content