Getest: dé 8 beste cocktailbars van Antwerpen

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Feeling deed de cocktailchallenge: de beste cocktailbars van Antwerpen ontdekken in 5 uur tijd. Het idee is ooit ter sprake gekomen aan de toog bij Rob Biesmans van cocktailbar Koks & Tales, dé referentie voor alles wat met cocktails te maken heeft in Hasselt én trouwens ook de beste speakeasy van Limburg.

Rob stond erop om ons mee te nemen naar zijn favoriete adresjes van de Scheldestad, en zo geschiedde. Na een kleine pitstop bij het Frites Atelier van Sergio voor ‘een fondke’, zet de reis (we kwamen van het aperitief in Limburg, hé) zich verder richting adres nummer 1.

Cocktails at 9

Cocktails at 9

Cocktails at 9

Subtiel en verscholen in de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Het interieur is cosy én de perfecte locatie voor een tête-a-tête met je future wederhelft. Wij begonnen onze zoektocht naar de beste cocktail met de Mexican Stand-off, heerlijk smokey en op basis van tequila en mescal. De kaart is enorm. Ook de Cherry Thomas Manhattan (variatie op de klassieke Manhattan) is een favoriet onder ons gezelschap.

Lijnwaadmarkt 9. www.cocktailsatnine.be

Dogma

Dogma

Dogma

Eén halte verder ligt Dogma, het is 20u30 en de zaak zit vol. Het laatste tafeltje is voor ons en de geruchten zijn waar: deze bar staat in de top 3 coolste adresjes van ’t stad. De sfeer, inrichting én de presentatie van hun delicious cocktails ademen originaliteit en vooral een stevige dosis rock ’n roll uit. Niet de goedkoopste, maar hey: Gucci kost ook geld voor een reden. Hier zien ze ons terug!

Wijngaardstraat 5. www.dogmacocktails.be

Jones & Co.

Jones & Co.

Jones & Co.

Een paar straten verderop, nog steeds in de oude binnenstad, verwelkomt eigenaar Alexander ons bij Jones & Co. Onze jonge gastheer is net 23 geworden, maar met een hoop bartending ervaring op zijn cv. Hier moet je vooral zijn voor klassiekers als de pisco of whiskey sour. Wij waren vooral onder de indruk van de perfecte Old Cuban die we voorgeschoteld kregen én het shaketalent van de host.

Pelgrimstraat 7. www.facebook.com/jonesandco.bar

Mixing Tales

Mixing Tales

Mixing Tales

Daarna trekken we richting Kaaien. Want de volgende reeks bars liggen op het Zuid. Onderweg is het de beurt aan Mixing Tales, ter hoogte van de voetgangerstunnel. Eigenaar Bruno houdt van Elixir d’Anvers, dus stelt ons de cocktail ‘Letste Woord’ voor op basis van Jenever, Elixir d’Anvers, Maranchino Likeur en citroensap. Het beste van Limburg en Antwerpen verenigt, net zoals onze companie.

Zand 1. www.mixingtales.be

Sips

Sips

Sips

Sips moet wel het bekendste cocktailadres van de Koekenstad zijn, de broers Manuel en Ollie Wouters opende de Sipsdeuren ondertussen al 17 jaar geleden en serveerden ooit cocktails aan Paris Hilton op een feestje in Cannes... Zij verkondigde na 1 slok van haar Lazy Red Cheeks dat dit de beste cocktail ter wereld was, dus wat goed genoeg is voor Paris, is helemaal perfect voor ons.

Gillisplaats 8. www.sips-cocktails.eu

Bar Burbure

Bar Burbure

Bar Burbure

Aan de Vlaamse Kaai treffen we Bar Burbure: een favoriete hang out van de Antwerpse glitterati, en we begrijpen waarom: de cocktails zijn hemels en de bar is discreet. Wij zijn dat niet, bij het buitengaan toch even dag zeggen tegen Jani, James Cooke en Erik Van Looy. Of ik mee wil doen aan de Slimste Mens? Erik, ik ben hier met vrienden de beste French 75 van mijn leven aan het drinken, dus... Duh! Waar moet ik zijn?

Vlaamsekaai 41. www.barburbure.be

Bar Zar

Bar Zar

Bar Zar

Één straat verder ligt Bar Zar: het interieur lijkt weggelopen uit de Moulin Rouge, maar wij klagen niet: de combinatie cinema/kitsch/alcoholische drankjes blijft een topfavoriet. Deze bar staat bekend voor het maken van hun eigen draft highballs (voorbereide mixers die lange wachttijden vermijden) en vers geperst sap. No nonsense bar voor wie houdt van een snel aperitief of een laatste om het af te leren...

Pourbusstraat 8. www.zarantwerpen.be

Bijou

Bijou

Bijou

Voor het slaapmutsje kloppen we aan bij Bijou. En wat een bijou dit is. De zaak is genoemd naar een gelijknamige cocktail uit de 19de eeuw en dat matcht perfect, want hier vind je dezelfde intieme sfeer terug van een gentlemen’s club uit die tijd. Onze bar crawl eindigt hier met nog een laatste French 75, want niets is meer toepasselijk om een fantastische avond mee af te sluiten dan champagne, toch? (Elspeth Jenkins)

Graaf van Egmontstraat 20. www.facebook.com/bijoubar.be

Zo brouw jij jouw eigen cocktail

3 cocktails met gin om het weekend goed in te zetten
3 heerlijke cocktails voor jouw tuinfeest

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content