Gezond lunchen: frisse salade met asperges van Ellemieke Vermolen

Ellemieke Vermolen is de vrouw van Sergio Herman. Zelf is ze ook erg veel bezig met voeding, zo heeft ze zelf al vier eigen kookboeken. Ellemieke is erg geïnteresseerd in gezonde voeding en heeft daarom een opleiding Hormoonfactor gevolgd. Weten hoe het met je hormonenbalans is, kan enkel via bloedanalyse. Wat je wél zelf kunt doen, is zo gezond mogelijk eten.

Ze geeft ons het recept van één van haar overheerlijke salades.

Frisse salade met asperges

Ingrediënten:

  • 8 groene asperges
  • olijf-of kokosolie
  • 2 eieren
  • zeezout
  • 1/2 rode ui (in dunne ringen)
  • 4 radijsjes
  • 1 tomaat, in stukjes
  • gele kerstomaatjes, gehalveerd
  • 3 stronkjes little gem sla
  • 12 gehalveerde olijven
  • een handvol rodebietscheuten
  • een handvol geplette walnoten

Voor de vinaigrette:

  • 75 ml olijfolie extra vierge
  • 1/2 sap van een citroen
  • 1 el mayo
  • 1 el mosterd
  • 1 tl honing
  • 1/2tl zeezout
  • versgemalen peper naar smaak

Bereiding:

Kook de eieren hard. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Snij de onderste harde stukken van de asperges en gril ze kort (5 à 7 min) in een grill- of koekenpan. Pluk de blaadjes sla van de little gem en was ze goed. Snij de radijs in dunne plakjes. Dresseer alles mooi op een bord: begin met de sla, radijsjes, ui, bietenscheuten en olijven. Doe er dan de eieren bij (in vieren gesneden), daarna de asperges, de walnoten, en als laatste de vinaigrette.

Meer salade recepten vind je hier:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content