Komkommerliefhebbers, hoist the sails want vandaag is het ‘Werelddag van de Komkommer’. Een hoogdag dus en hoe kan je dat op deze hete zomerdag beter vieren dan met een verkoelende cocktail? Daarom: 3 drankjes waarmee we samen kunnen klinken op onze groene geschelpte. Schil! Euhm, schol (excuses).

Drankjes met komkommer zijn al-tijd een goed idee, want wist je dat de groente kan helpen bij het afvallen? Hier ontdek je hoe dat komt.

3 x cocktails met komkommer

Smaakbom: Cucumber Bramble

Dit heb je nodig

• 2,5 cm verse komkommer, geplet tot pulp
• 5 cl Hendrick’s Gin
• 2 cl vers citroensap
• 1,5 cl suikersiroop
• 1,5 cl crème de cassis

Zo maak je hem

Plet de komkommer fijn op de bodem van een breed glas, voeg er ijsblokjes aan toe en meng voorzichtig. Doe er de Hendrick’s Gin, het citroensap, de suiker en de helft van de crème de cassis bij en meng jouw cocktail. Vul aan met fijngestampt ijs en giet de rest van de crème de cassis over je cocktail. Garnituur: schijfjes komkommer en verse bramen.

Wie houdt van fris: Osaka

Dit heb je nodig

Zo maak je hem

Leg de komkommerschijfjes op de bodem van een Margarita-glas. Doe de rum, suiker en citroen in het glas en overgiet met de heerlijke Cucumber & Watermelon tonic (een 100% natuurlijke tonic met weinig calorieën, bedacht door de Brasschaatse zusjes Joyce en Raissa de Haas). Werk af met cruched ice en een muntblaadje.

Voor de zoetebekjes: Babylon

Dit heb je nodig

  • Een flesje Double Dutch Cucumber & Watermelon tonic
  • 10 ml watermeloensiroop
  • 10 ml appelsiroop
  • 20 ml appersap
  • 50 ml Zeelandse Black Tomato Gin
  • Komkommer in schijfjes
  • Gedroogde appel
  • Partje watermeloen

Zo maak je hem

Doe de gin in een groot wijnglas en voeg voldoende ijsblokjes toe. Overgiet met de siroopjes, het appersap en de frisse Cucumber & Watermelon tonic (een 100% natuurlijke tonic met weinig calorieën, bedacht door de Brasschaatse zusjes Joyce en Raissa de Haas) en versier met de komkommerpartjes, gedroogde appel en verse watermeloen.

Meer komkommer-lekkers