Home Lifestyle Food Groene risotto met doperwten en tuinbonen


Groene risotto met doperwten en tuinbonen


Groene risotto met doperwten en tuinbonen


We deden de afgelopen week een wedstrijd om kans te maken op de leuke cocottes van Le Creuset. Om alvast wat inspiratie mee te geven aan de winnaars, stuurde Le Creuset ons de volgende receptjes door. Speciaal voor de mini stoofpannetjes: 

© Borgerhoff en Lamberigts

Bereidingstijd:10 minuten
Kooktijd: 20 minuten

Ingrediënten (voor 3 personen
)

- 200 g Italiaanse carnaroli-rijst of risottorijst

- 60 cl kippenbouillon (1 blokje bouillon per 75 cl lauw water)

– 75 g ui, fijngehakt 


– 70 g spinaziescheuten 


– 70 g doperwten 


- 70 g tuinbonen

- 25 g kervel 


– 25 g platte peterselie

- 25 g Parmezaanse
kaas

- 4 el olijfolie 


- zout en peper

Bereiding:

1. Giet 3 eetlepels olijfolie in een sauteerpan, en laat de fijngehakte ui op een laag vuur smelten. Voeg daaraan de rijst toe en roer op een matig vuur totdat de rijstkorrels de olie volledig hebben opgenomen.

2. Mix voor de groene jus de spinaziescheuten, de peterselie en de kervel samen met 1 eetlepel olijfolie, zout, peper en de kippenbouillon.

3. Voeg de groene jus aan de rijst toe en breng aan de kook. Roer de bonen en de erwten door het mengsel.

4. Verwarm de oven voor op 160°C (thermostaat 5).

5. Verdeel de risotto gelijkmatig over de ministoofpannen en laat deze gedurende 20 minuten afgedekt in de oven bakken.

6. Voeg op het laatste moment de Parmezaanse kaas toe en meng met een vork.

Dien onmiddellijk op.