Heerlijk vegan: dessertbowl met banaan en Oreo-crumble

Zowel in kookboeken als op restaurant krijg je steeds vaker eten in een bowl geserveerd. Van smoothies tot ramen, kom maar op met die kommetjes.
Wat heb je nodig? (4 pers.)
- 2 à 3 bevroren rijpe bananen
- 50 ml amandelmelk
- 1 tl kaneel
Voor de saus:
- 8, ontpit medjool-dadels
- 50 ml kokosmelk of -room
- 70 g esdoornsiroop
- snufje grof zeezout
Voor de topping:
- 4 el kokosschilfers
- oreokoekjes
Zo maak je het:
- Blend met de staafmixer of keukenmachine de Medjooldadels, kokosroom en esdoornsiroop tot een glad geheel en hou opzij.
- Stop de bevroren bananen samen met de amandelmelk en de kaneel in een keukenmachine of blender. Mix tot er een schepijs-achtige structuur ontstaat.
- Schep het ijs uit in ijskoude kommetjes en werk af met kokosschilfers, enkele grof verkruimelde koekjes en de vegan karamelsaus.
TIP
Zet de kom waar je het ijs in wilt serveren een halfuurtje van tevoren in de vriezer. Zo smelt je ijs minder snel.
Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.
Meer gezonde recepten:
- 3 x veganistische comfortfood
- Gezond dessert: tartaar van rode vruchten van Pascale Naessens
- 3 x heerlijke desserts die wél gezond zijn