Hét event: Apero National

Ken jij je favoriete biertje al? Ja? Super. Nee? Geen probleem! Op 7 maart, aan de vooravond van Internationale Vrouwendag, organiseert de VLAM een Apero National: tussen 18u30 en 19u30 wordt in meer dan 1000 Belgische cafés een happy hour georganiseerd waar vrouwen gratis bier kunnen degusteren. Master Beer Sommelier Sofie Vanrafelghem ontwikkelde speciaal daarvoor ‘smaakkaarten’. Hou je van een kruidige koekjessmaak? Dan is een amber bier iets voor jou. Liever iets fruitigs en dorstlessends? Probeer dan een blondje. Ontdek en geniet!

 

Ontdek onze 5 favoriete cafés

Antwerpen: De Groote Witte Arend

Eén van de gezelligste binnenpleintjes van Antwerpen vind je bij De Groote Witte Arend, een legendarisch café vlak bij de Groenplaats. Bij de tientallen biertjes die ze hier aanbieden, kun je ook een hapje eten. Op de kaart staan voornamelijk Vlaamse klassiekers als konijn, stoofvlees en witloof uit de oven.

De Groote Witte Arend , Reyndersstraat 18, 2000 Antwerpen.

Gent: Baravins

De Gentste hotspot Baravins (‘Bar à Vins’) biedt naast een uitgebreide wijnkaart ook een kleine bierkaart, die bewust beperkt is gehouden tot enkele pareltjes. In een decadent design-interieur kun je gezellig keuvelen en een klein hapje eten.

Baravins, Steendam 53, 9000 Gent.

Brussel: Zebra Bar

In de bruisende Dansaertbuurt ligt de drukbezochte Zebra Bar. Een culturele trekpleister waar voortdurend ‘iets’ gebeurt: van mini-tentoontstelling tot concert. In de zomermaanden is het kleurrijke terras een echte verzamelplaats voor creatieve geesten.

Zebra Bar, Sint-Goriksplein 33, 1000 Brussel.

Brussel: Le Roi des Belges

Zwoele vibes, dj’s en party’s: bij Le Roi des Belges is er altijd wel een feestje aan de gang. Kleine details verwijzen naar het ‘Belgische’ karakter van dit café. Je eet er stoemp of boterhammen, drinkt een Eddy Merckx cocktail en krijgt een speculoosje bij de koffie.

Le Roi des Belges, Jules Van Praatstraat 35, 1000 Brussel.

Leuven: Café Apero

Voor schwung, leuke mensen en frisse, Belgische biertjes trek je naar Café Apero in Leuven. Dit café ligt pal op de Oude Markt in Leuven, ideaal voor iedereen die heimwee heeft naar haar studententijd.

Café Apero, Oude Markt 52, 2000 Leuven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content