Het favoriete recept van hoofdredacteur An Brouckmans

Gezellig tafelen het hele jaar door, dat is ‘Koken met Feeling’. In dit kookboek vind je niet alleen lekkere en gezonde recepten aangepast aan het seizoen, je krijgt er ook decotips en culinaire tricks bij! Vandaag deelt hoofdredacteur An Brouckmans haar favoriet gerecht uit 'Koken met Feeling': taboulé van spelt, hazelnoot & wilde kruiden.

Taboulé van spelt, hazelnoot & wilde kruiden

Taboulé van spelt, hazelnoot & wilde kruiden

VOOR 4 PERSONEN

  • 250 gram speltcouscous
  • 250 ml water
  • snuifje zout
  • 20 gram boter
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram beukenzwam
  • 150 gram eekhoorntjesbrood (vers of gedroogd)
  • 2 eetlepels sake
  • 80 gram rozijnen
  • 120 gram geroosterde en gepelde hazelnoten + 3 eetlepels extra
  • 6 eetlepels bladpeterselie
  • handvol blaadjes boomspinazie
  • handvol takjes vogelmuur

Breng 2,5 dl lichtjes gezouten water aan de kook. Giet over de spelt- couscous. Voeg een klontje boter toe en roer door de couscous. Maak na een tijdje los met een vork en meng met de hazelnoten en rozijnen. Bak de beukenzwammen en het eekhoorntjesbrood in olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Blus met de sake. Schep de taboulé op een bord en leg de paddenstoelen erbovenop. Mix de rest van de hazelnoten met de bladpeterselie, 3 eetlepels olijfolie en wat zout tot pesto. Serveer bij de taboulé. Garneer met de boomspinazie en vogelmuur.

'Koken met Feeling’ is vanaf 29/09 verkrijgbaar in de betere boekhandel en via MagStore voor € 24,99 (aanbevolen prijs).

An Brouckmans Hoofdredacteur An Brouckmans wil elk nieuw eetadresje uitproberen met haar vrienden, maar kookt thuis super gezond voor zichzelf. 

Lees ook het favoriete recept van chef-lifestyle Nathalie Balsing!

Partner Content

Gesponsorde content