Het favoriete recept van toerisme-redactrice Evy Van Elsacker

Gezellig tafelen het hele jaar door, dat is ‘Koken met Feeling’. In dit kookboek vind je niet alleen lekkere en gezonde recepten aangepast aan het seizoen, je krijgt er ook decotips en culinaire tricks bij. Vandaag deelt toerisme-redactrice Evy Van Elsacker haar favoriet gerecht uit 'Koken met Feeling': venusschelpen met kokos-korianderdip. 

Venusschelpen met kokos-korianderdip 

lentegerechten

VOOR 6 PERSONEN

  • 600 g venusschelpen
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 klein Spaans pepertje, ontpit en fijngesneden
  • 1 limoen, in schijfjes
  • 115 g kokosrasp
  • 2 eetlepels suiker
  • 80 g korianderblaadjes

Leg de venusschelpen een halfuur in zout water om het zand te verwijderen. Laat ze uitlekken. Verhit in een grote steelpan 2 eetlepels olijfolie en voeg de hele tenen knoflook, de peper en de schelpen toe. Leg de schijfjes limoen daarbovenop en sluit af met het deksel. Laat 5 minuten garen. Schep de schelpen uit hun kookvocht. Mix de kokosrasp met de suiker en de koriander en serveer bij de schelpen.

 

'Koken met Feeling’ is vanaf 29/09 verkrijgbaar in de betere boekhandel en via MagStore voor € 24,99 (aanbevolen prijs).

Evy Van Elsacker Toerisme-redactrice Evy Van Elsacker verkende deze maand de mooiste plekjes rond het Gardameer, met Torri als favoriet. 

Lees ook het favoriete recept van chef-mode Els Keymeulen!

Partner Content

Gesponsorde content