Hét kookboek: Hotdogs De Luxe

Vergeet de zweetgeur van voetbalkleedkamers, formica tafels en kantines. De hotdog heeft zich definitief bevrijd van zijn muffe imago en hoort nu – met dank aan de foodtruck-cultuur – thuis in de categorie gourmet food.

Overtuig jezelf en blader met ons mee door het nieuwe kookboek Hotdogs De Luxe. Chef-kok Stéphane Reynaud creëerde de fijnste recepten met allerlei soorten worst en beleg. Wat denk je van Weense worst met schapenkaas, munt en kersenconfituur of cervela met munster, peer, mosterd en komijn?

Hotdogs De Luxe

Hotdogs de Luxe
Stéphane Reynaud
Uitgeverij Manteau
> Shop nu

Ontdek de hipste hotdogrecepten

 

Berliner

Berliner

Voor 4 hotdogs

Snij 150 g harde kaas (bv. Cantal) in plakjes. Snij 2 lente-uitjes fijn. Meng 1 tl tomatenpuree met 1 el ketchup, 1 el olijfolie en de lente-uitjes. Pocheer 4 Frankfurter-worsten 3 minuten in net niet kokend water. Snij 4 broodjes open en bestrijk ze met de tomatensaus. Leg de worsten erop en dek af met de kaas. Verwarm de hotdogs 5 minuten in de oven. Werk af met shiso-scheuten.

Pickles

Pickles

Voor 4 hotdogs

Pel 2 rode uien en snij in kwartjes. Snij 1 witte ui in fijne ringen. Snij 2 lente-uitjes in reepjes. Doe de rode uien met 2 el wijnazijn, 2 el kandijsuiker, 50 g boter en 15 cl water in een steelpan. Breng aan de kook en laat inkoken tot het vocht is verdampt. Dit zijn zoetzure uien. Stoof de witte ui glazig in olijfolie. Rooster de lente-ui in een grillpan. Verwarm de oven voor op 160°C. Rooster 4 kalfsworsten 10 minuten in een grillpan. Verwarm 4 broodjes 5 minuten in de oven. Snij ze open en bestrijk elk broodje met 1/2 el ketchup. Leg de worsten erop. Werk af met de zoetzure rode uien, de witte uien en de lente-uitjes.

Viva<strong data-lazy-src=

Bobby

Voor 4 hotdogs

Snij 1 aubergine, 1 courgette en 100 g ontpitte zwarte olijven in kleine blokjes. Snipper 2 lente-uitjes fijn. Pel 1 rode ui en snij fijn. Hak 1 bosje basilicum fijn. Stoof de aubergine, lente-uitjes en rode ui 15 minuten in olijfolie. Voeg dan de courgette, olijven en 1 tl Provençaalse kruiden toe. Laat nog 5 minuten stoven. Voeg het basilicum toe. Verwarm de oven voor op 160°C. Rooster 4 chipolata's in een grillpan. Verwarm 4 broodjes 5 minuten in de oven. Snij de broodjes open, leg de chipolata's erop en werk af met de groenten.

Sultan

Sultan

Voor 4 hotdogs

Schil 2 pastinaken en 2 wortelen. Snij in staafjes. Pel 2 uien en snipper ze fijn. Pel 2 teentjes knoflook en pers ze uit. Schil 50 g gember en snij fijn. Snij 2 tomaten in blokjes. Stoof de uien, knoflook en gember in olijfolie. Voeg de pastinaak en wortelen toe. Doe er een beetje groentebouillon bij en breng op smaak met 1 el ras el hanout. Laat 12 minuten sudderen. Schep de groenten uit de pan en laat de bouillon inkoken. Roer 1 el harissa erdoor. Meng de saus met alle groenten. Hak 6 stengels bieslook fijn. Rooster 4 merguezworsten 10 minuten in de grillpan. Verwarm de oven voor op 160°C. Verwarm de broodjes 5 minuten in de oven. Snij ze open en leg de worsten erop. Werk af met de groenten en bieslook.

Bleu

Bleu

Voor 4 hotdogs

Kook 150 g diepvriesbosbessen 15 minuten op een zacht vuur met 2 el balsamicoazijn en 2 el kandijsuiker. Pel 1 teentje knoflook, snij fijn en stoof dit zachtjes in olijfolie. Snij 150 g belegen Comté in plakjes. Pluk de blaadjes van 1 takje dragon. Verwarm de oven voor op 160°C. Pocheer 2 rookworsten 10 minuten in net niet kokend water en snij ze dan in schijfjes. Snij de broodjes open, bestrijk met de knoflookolie en leg de schijfjes worst erop. Dek af met plakjes Comté. Verwarm de broodjes 5 minuten in de oven. Werk af met bosbessen en dragon.

Partner Content

Gesponsorde content