Hét restaurant: Bascule

In 2010 opent Davy Schellemans Veranda. Het eenvoudige concept van het restaurant is meteen een schot in de roos: Geen kaart, maar één menu, met fijne, pure gerechten boordevol smaak, en dat alles aan een heel democratische prijs. Wie een tafeltje in het weekend wil bemachtigen, mag al gauw op enkele weken wachttijd rekenen. Veranda gaat zo hard, dat Schellemans in 2014 besluit om een groter pand aan te kopen in Antwerpen Noord. Daar opent hij Bascule.

We hadden opgevangen dat Bascule de Italiaanse kaart zou trekken, maar ondanks de verse pasta die we op de kaart zien staan en enkele ingrediënten her en der, herkennen we toch vooral de pure, seizoensgebonden keuken die ons ook al bij het oude Veranda kon bekoren: mosselen met harissa, een soepje van pastinaak met mangochutney en Obsi Blue-garnalen, papardelle met lamsragout, Colonel als dessert (een granité van wodka met limoen)... Alles smaakt even heerlijk als het eruit ziet.

Bascule, Guldenvliesstraat 60, 2600 Berchem

>>Reserveer nu

Bascule
 

Meer resto-nieuws

West-Vlaanderen

Thijs Clinckemaillie, eerder aan het werk bij Piet Huysentruyt en nu kok bij de vriend van Greet De Keyzer in Washington, heeft samen met zijn vriendin de bekende horecazaak 't Rattenkasteel in Heule gekocht. Hij gaat het kasteel restylen en opent er op 1 augustus een eigen brasserie: Brasserie Hula.

Brasserie Hula, Wittestraat 2, 8501 Heule.

Brussel

We zagen dat Jack O'Shea ein-de-lijk zijn vleesrestaurant Chophouse heeft geopend. Iets hipper en stijlvoller is het eveneens gloednieuwe Colonel, op 100 meter van de Louisalaan. In een strak, maar warm interieur bestel je de heerlijkste stukken gerijpt vlees in alle maten en gewichten, en van alle rassen. 

Colonel, Jean Stasstraat 24, 1060 Brussel.

Oost-Vlaanderen

Wie duurzamer wil consumeren, kan vanaf mei ook in Gent terecht bij een verpakkingsvrije winkel. OHNE is een nieuw concept waar je met zelf meegebracht verpakkingsmateriaal al je biologische en seizoensgebonden ingrediënten kunt inslaan.

OHNE, Steendam 59, 9000 Gent.

Limburg

Jeroen Meus heeft friet/stoofvlees uitgeroepen tot het beste nationaal gerecht. Als je zin hebt in de ultieme versie rep je dan naar Foodcafé Spork in Zolder, waar het huisgemaakte stoofvlees al meermaals in de – nationale – prijzen is gevallen. Hun geheim? Liters Leffe!

Spork, Gildestraat 1, 3550 Zolder.

Vlaams-Brabant

De recent vernieuwde Bistro Green is een begrip in de buurt van Aarschot. In een eigentijds decor, aangenaam verscholen in de bossen, geniet je van hedendaagse gastronomie aan scherpe prijzen.

Bistro Green, Diepvenstraat 2, 3201 Langdorp (Aarschot).

Partner Content

Gesponsorde content