Hét restaurant: Bùn

De Vietnamese keuken is licht, gezond en subtiel. In Antwerpen kun je nu naar het net geopende Bùn, een minirestaurant waar je aan de gemeenschappelijke tafel of de toog plaatsneemt. Op de kaart geen grote schotels, maar een lekkere verzameling kleine hapjes. Je kunt, net zoals ik, gewoon alles bestellen in halve porties en een hele avond genieten van alle gerechtjes die je worden voorgeschoteld. Van gedroogde inktvis (ja, lekker!), lenterolletjes met Brasvar-varken tot noedels met fishcakes.

Bùn, Sint-Jorispoort 22, 3000 Antwerpen

>>Reserveer nu

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Maak kennis met het duo achter Bùn

East meets West

Bun

Hoa Truong is de zus van de bekende Truong Thi Quyên ('Gwen') van Little Asia in Brussel, waar ze instond voor de zaal.Huibrecht Berends was tot voor kort maître bij Pure C. Samen besloten ze hun hart en passie te volgen en openden ze Bùn. De ingrediënten zijn zo veel mogelijk lokaal geteeld en de gerechten worden dagelijks vers bereid in hun kleine keuken. De twee kersverse zaakvoerders die niet alleen hun keuken, maar ook het bed delen, doen afwisselend de zaal en de keuken.

 

Ontdek meer resto-nieuws

West-Vlaanderen

De trendy, gezonde burgers van Paul's Boutique zijn aan een gestage opmars bezig. Na vestigingen in Kortrijk, Gent en Roeselare is nu ook Ieper aan de beurt. Voor de hipste burgers in town!

Paul's Boutique , Boterstraat 21, 8900 Ieper.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Vlaams-Brabant

Het net geopende Meat City in Leuven is geïnspireerd op de typisch steakhuizen uit New York. In de open keuken zie je hoe Argentijnse steak, Simmentaler-rund en Schotse Angus Beef worden gegrild.

Meat City, Parijsstraat 32, 3000 Leuven.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Limburg

Eén van de mooist vormgegeven restaurants van Genk is Gusto, in Hotel Gusto Carbon. Tijdens de zomermaanden kun je hier nu ook dineren of lunchen op het Piazza del Gusto, hun charmant ingerichte dakterras.

Gusto, Europalaan 38, 3600 Genk.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Brussel

Het sympathieke, zomerse Prélude in Brussel is een nieuwe koffiezaak/lunchadres/aperitiefbar mét ongelooflijk gezellig terras. Uitgebaat door drie enthousiaste vriendinnen.

Prélude, Antoine Bréartstraat 82-84, 1060 Brussel.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Oost-Vlaanderen

Op 5 augustus opent in de voormalige pastorie van Olsene een nieuwe brasserie: Apostrophe. Het interieur wordt volledig vernieuwd met twee terrassen, zowel vooraan als achteraan.

Brasserie Apostrophe, Centrumstraat 6, 9870 Olsene.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Partner Content

Gesponsorde content