Hét restaurant: Cabo

Het zou een decor uit Miami Vice kunnen zijn: Cabo, een gloednieuw restaurant in Blankenberge, heeft de looks van een sexy yacht en de vibes van een zwoele nachtclub. Eigenlijk is dit het clubhuis van de Vlaamse Vereniging voor Watersport, maar iedereen is welkom. 

In het restaurant beneden worden eigentijdse gerechten geserveerd (bv. oosters gemarineerde Simmenthaler met ponzu, waterkers en ingelegde komkommer). Boven staat er elke dag een deejay en kun je cocktails drinken, loungen op het terras of tapas bestellen, wat op zich al een volwaardige maaltijd kan zijn. Op het tapasmenu staan o.a. oesters, huisgemaakte dim sum en garnalenballetjes. Vanuit het hele restaurant heb je trouwens een fantastisch uitzicht op de jachthaven én de zonsondergang boven zee.

Cabo, Wenduinse Steenweg 1, Blankenberge

>>Reserveer nu

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Cabo

Ontdek meer resto-nieuws

Antwerpen

Vrijdag Visdag begon als een oesterkraam op de markt en groeide uit tot een steeds populairder visrestaurant (in een garage!), waar de mensen stonden aan te schuiven voor een plaatsje. Aanvankelijk alleen geopend op vrijdag, sinds een tijdje kun je er ook smullen van donderdag t.e.m. zondag.

Vrijdag Visdag, Lange Elzenstraat 75, 2018 Antwerpen.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Vlaams-Brabant

Jeroen Storme maakte na een schitterende carrière bij restaurants als De Lijsterbes en La Bergerie (Namen) naam als traiteur. Maar sinds kort heeft hij terug een brasserie/restaurant onder eigen naam. Op het bord staan verfijning en elegantie centraal.

Jeroen Storme, Heirbaan 210, 1830 Machelen.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Limburg

De ruimte naast de Hasseltse discotheek Versuz is deze zomer uitgebouwd tot Beachbar Ipanema mét knipoog naar Rio de Janeiro. Naast een zandstrand zijn er vijftig ligbedden, een verwarmd zwembad, cocktailbar, Italiaans restaurant en barbecueruimte. Open t.e.m. 30 augustus. 

Beachbar Ipanema, Gouverneur Verwilghensingel 70, 3500 Hasselt.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Brussel

De binnentuin van de beroemde Glaverbel Building zal van 11 t.e.m. 26 september het decor zijn van een – jawel – pop-up concept: Déjeuner sur l'Herbe by Yannick Alléno. Het werd ingericht door Michel Penneman (Marcolini, Hotel Pantone). De Brusselse traiteur Loriers werkt hiervoor samen met de Franse 3-sterrenchef Yannick Alléno.

Déjeuner sur l'Herbe by Yannick Alléno, Terhulsesteenweg 166, 1170 Brussel.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Oost-Vlaanderen

Gent is een sympathieke en trendy koffiebar rijker: bij het uitnodigend ingerichte True Beans combineren ze passie voor goede koffie met huisgemaakte club sandwiches én een chill-out aperitiefmoment op vrijdag.

True Beans, Jan Breydelstraat 18, 9000 Gent.

>>Ontdek hier een wegenkaartje

Partner Content

Gesponsorde content