Koffie-licious 5 tips voor een perfecte cappuccino

Koffie drinken is hip! Barista's poppen uit de grond als paddenstoelen en slaan je rond de oren met begrippen als cappuccino, ristretto, macchiato of slow coffee. Onlangs werd Lotte Conard uitgeroepen tot Belgian Junior Coffee Ambassador. Want vergis je niet, het zwarte goedje is niet alleen lekker het is een ware kunst om de perfecte koffie te maken. Lotte's geheime tips om een heerlijke cappuccino te maken

Tip 1: Maal je koffie à la minute

Een perfecte cappuccino maken, begint al bij het maalproces. Zorg dat je ongeveer 6 gram gemalen koffie hebt. Belangrijk is het malen à la minute, waarmee de koffiebonen ter plekke worden gemaald in de koffiemachine. Zo heb je meer smaken en geuren en krijg je een lekkere cappuccino vol smaak, veel beter dan voorverpakte koffie.

Tip 2: Aanstampen

Stamp de gemalen koffie aan. Let op, als je te hard aanstampt is de doorlooptijd van de koffie veel te lang. Als je te zacht aandrukt, komen er luchtbellen in de koffie en is de doorlooptijd net te snel. De ideale doorlooptijd voor een espresso zit tussen de 25 en 30 seconden.

Tip 3: Opstomen van de melk

De manier waarop je de melk in het kannetje opstoomt is van groot belang. Als je een draaikolk ziet, ben je goed bezig. Vanaf het moment dat je het metalen kannetje niet meer kan vasthouden met de blote hand, is de melk te heet en niet meer geschikt voor een ideale cappuccino.

Tip 4: Vermijd luchtbellen

Draai met de tas espresso om de crèmelaag te breken. Vooraleer je de melk toevoegt aan de espresso, draai je met het kannetje melk en klop je op tafel totdat de luchtbellen er uit zijn.

Tip 5: Latte Art

Giet de opgestoomde melk op je espresso. Begin van een hoogte te gieten en laat je kannetje langzaam zakken. Dan maak je een mooi rondje, trek je er een streep door en krijg je een mooi hartje in je melkschuim.

Partner Content

Gesponsorde content