https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Le Pain Quotidien blaast 25 kaarsjes uit

Le Pain Quotidien blaast 25 kaarsjes uit

Le Pain Quotidien blaast 25 kaarsjes uit

Hoera! Onze favoriete Belgische bio-bakkerij wordt vandaag 25 jaar. Al jaren verwent Alain Coumont, eigenaar van Le Pain Quotidien, met zijn team ons wereldwijd met vers brood, heerlijke koeken en verrukkelijke gerechten.

Voor het jubileum van de bakkerij geeft Alain nog niet al de geheimen van zijn heerlijk brood weg, maar wel enkele andere weetjes zoals…

  • …dat de eerste winkel nog altijd in Brussel staat. In de Dansaertstraat is het allemaal begonnen voor Alain.
  • …waarom de eerste winkel uit de grond gestampt is? Omdat Alain als jonge chef-kok in Brussel nergens lekker, authentiek brood vond om te serveren bij zijn gerechten. Dus ging hij het brood maar zelf bakken. Je kan het zien als een uit de hand gelopen hobby van de kok.
  •  …dat het hoofdkantoor in New York City staat.
  • …dat er 232 vestigingen wereldwijd zijn.
  • …dat er 2 nieuwe openingen binnenkort gepland staan: eentje in Hong Kong en een andere in Ierland.
  • …dat LPQ een kookboek heeft uitbracht 2 jaar geleden. Je vindt er recepten in van heerlijk gerechten, gebakjes en broden van de bakkerij zelf.
  • …dat er in alle vestigingen wereldwijd één lange, houten tafel staat waar iedereen gezamenlijk aan kan zitten. LPQ wil zo mensen samenbrengen in deze digitale tijd waarin niemand tijd heeft op te praten met elkaar.

lange tafel bij LPQ

Meer info en dagelijkse recepten vind je op de inspirerende website van Le Pain Quotidien. Maar ook Neuhaus heeft enkele weetjes op de wereld losgelaten. Ontdek ze allemaal in het artikel 'Wat je nog niet wist over Neuhaus'.