Lekker & gezond: de kabeljauwcakes met tomatensalsa van Steffi Vertriest

Het weekend, dat is het uitgelezen moment om te genieten van lekkere maaltijden. Nood aan inspiratie? De kabeljauwcakes met tomatensalsa van Steffi Vertriest zijn om duimen en vingers bij af te likken.

Ingedriënten

Voor de kabeljauwcakes

  • 200 g kabeljauwhaasje
  • 2 eieren
  • 70g amandelmeel
  • 2 el kokosmeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 05, tl zout
  • 0,25 tl komijn
  • 0,25 tl tijm
  • peper

Voor de tomatensalsa

  • 200 g tomatenblokjes uit blik
  • 3 schijfjes jalapeno peper uit een potje, fijngehakt
  • 0,5 rode ui, fijngesnipperd
  • Het sap van 1 limoen
  • 1 teentje look, geperst
  • 1 bussel koriander, fijngehakt
  • 1 grote tl komijn
  • 1 snuif paprikapoeder
  • 3 tl ahorn
  • 0,5 tl zout

Zo maak je het

Kabeljauwcakes:

  • Hak de kabeljauw in heel fijne stukjes, het mag een beetje een brij worden.
  • Meng de eieren in een kom, voeg er het amandelmeel en het kokosmeel bij en pers ook de teentjes knoflook mee in de kom.
  • Meng goed en voeg dan de vis, het zout, de komijn, de tijm en wat peper toe. Meng alles onder elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden.
  • Maak nu balletjes van het deeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 minuten in de oven op 150 graden, tot de cakes zeer licht kleuren en de vis gaar is. Draai ze af en toe om.
  • Haal uit de oven en laat de cakejes wat afkoelen.

Tomatensalsa:

  • Meng alle ingrediënten voor de salsa.

Serveer de kabeljauwcakes samen met de tomatensalasa.

Meer recepten voor dit weekend:

Meer recepten zien van Steffi? Iedere zaterdag zijn er op NJAM nieuwe afleveringen van Steffi’s Healthy pleasures. (Om 09.00 uur, 27.00 uur en 23.30 uur)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content