Met dit exclusieve drankje maak je indruk tijdens de feestdagen

Lise Milbou
Lise Milbou Lifestylejournalist

Als er één drankje is dat super feestelijk klinkt en smaakt dan is het wel (ts)gin! Je kan hem pimpen hoe je maar wil – denk aan glitters, bloemen, bessen of cosy kaneel – en hij bevalt zowel qua aperitief als digestief. Nog snel inslaan voor de feestdagen dus en voor wie er dit eindejaar écht wil uitspringen, tippen wij graag een unieke (Belgische!) fles, twee eigenwijze cocktails inclus.

1824 unieke flessen

Copperhead ken je zeker, als het niet aan z’n naam is dan vast wel aan z’n sublieme koperen design. Belgiës grootste ginmerk – bedacht in 2014 door ex-Omega Pharma-stichter Yvan Vindevogel – gaat hard en verovert met maar liefst 20 afzetlanden in spoedtempo het buitenland. Naast de originele Copperhead en de Copperhead Black Batch (die iets pittiger is dan zijn origineel) wordt er nu een derde gin aan de portefeuille toegevoegd. Een exclusieve fles die je tegen de feestdagen op verschillende manieren kan serveren.

aan € 64,95 per fles.
aan € 64,95 per fles.

De nieuwste Copperhead telg kreeg de naam Barrel Aged Gin en bracht drie maanden door op oude sherryvaten. Hierdoor bevat-ie zoete hints uit het hout, wat perfect aansluit op het lichtjes kruidige en citrusrijke karakter. Copperhead voorziet maar 1824 flessen en houdt er zeshonderd opzij voor België, de rest gaat naar het buitenland. “Vooral in Groot-Brittannië gaat het hard,” zegt Yvan Vindevogel. “Zo hard dat Londen onze tweede thuisbasis aan het worden is. Je vindt er Copperhead in de beste restaurants (tip: Isabels) en bars (tip: The Gibson) van de stad. Onze distributeur Stefaan Bettens van Jet Import en ikzelf denken dat Groot-Brittannië op termijn België zal inhalen als belangrijkste afzetmarkt.”

2 exclusieve drankjes

De Barrel Aged Gin drink je puur of met Fever-Tree Indian Tonic Water. Twee Belgische bartenders shaketen er deze sublieme cocktails mee, die je alvast kan oefenen tegen oudjaar:

‘Hero of the Night’ by Hannah Van Ongevalle

'Hero of the Night' by Hannah Van Ongevalle

‘Hero of the Night’ by Hannah Van Ongevalle

4 cl Copperhead Black Batch
2 cl vers citroensap
1 cl cassis (Monin of andere)
1 cl vlierbloesemlikeur
Optoppen met prosecco Scavi & Ray
Afwerken met een zeste van citroen en serveren in een groot wijnglas

‘Boury’ by Frederik Nerinckx

'Boury' by Frederik Nerinckx

‘Boury’ by Frederik Nerinckx

5 cl Copperhead
3 cl mandarijnsap fijngezeefd
1 cl Ponzu
2 cl siroop anijs/kardemom/koriander
1 l water, 1 kg kristalsuiker, 3 steranijs, 5 gr kardemom, 20 gr korianderbollen opkoken en 4 uur laten infuseren

Dit alles shaken met ijsblokjes en serveren met crushed ice. Aftoppen met Fevertree Gingerale en Gingerbeer. Garneren met citroengras, gedroogde yuzu, steranijs, kaneel, begoniabloem.

De Copperhead Barrel Aged Gin koop je op ginsonline.com aan € 64,95 per fles.

Maak en drink de beste cocktails

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content