Neobento, waar lunchen een kunst wordt

Ben je bekend met bentoboxen? Die mooi gevulde broodtrommels van Japanse origine, waarvan je al gelukkig wordt alleen maar door ernaar te kijken? Goed nieuws: wil je zo'n box proeven,  dan hoef je niet langer naar Japan te reizen. Het nieuwe Neobento in Parijs brengt het concept naar de Europese markt, en is een adresje dat we je kunnen aanraden voor wanneer je nog eens in de Lichtstad bent.

Dat Japan stilaan de wereld verovert, merk je aan de kleinste dingen. Niet alleen technologisch, maar ook culinair valt er heel wat te leren van dit Aziatisch land. Zo betekenden de ontdekking van de Japanse lunchbox-cultuur voor de Franse kok Lionel Drugmand de start van een heel nieuw avontuur.

Toen hij enkele jaren geleden tijdens een reis doorheen Japan de bento's op elke straathoek opmerkte, was hij meteen weg van dit ludieke concept. Verbijsterd door het feit dat in Europa niets gelijkaardigs te vinden was, keerde Lionel geïnspireerd terug naar Frankrijk. Het beeld van de mooi gevulde lunchschotel bleef in zijn hoofd hangen en al gauw kwam van het een het ander. Begin 2013 startte de enthousiaste chef 'Neobento', zijn eigen bentorestaurant in Parijs.

Net zoals in Japan ligt bij Neobento de klemtoon op 'Feel good cuisine'. Je kiest de inhoud van je box zelf, maar de porties zijn steeds klein en gevarieerd waardoor je automatisch een evenwichtige maaltijd naar binnen speelt. Gezond én een streling voor het oog.

Voor de kleine prijs van € 12 stel je jouw eigen box samen, die bestaat uit zes verschillende compartimenten. Drie porties 'vitaliteit' (groenten), één portie constructie (vlees, vis, vegi), één portie energie (rijs, noedels, patatjes, risotto,...) en één portie plezier (dessert). Wie een kleine honger heeft kan ook kiezen voor het menu aan € 8 en krijgt dan drie porties naar keuze.

Als het van eigenaar Lionel Drugmand afhangt, vinden we binnenkort overal Neobento's terug. Wij duimen alvast voor eentje in Vlaanderen!

Neobento, 5 rue des filles du calvaire, 75003 Parijs.
www.neobento.com

(IDP)

Partner Content

Gesponsorde content