Nieuw restaurant in Antwerpen: UMAMI

In het pand waar tot voor kort de Velvet Lounge was gevestigd, opende vorig weekend UMAMI de deuren, een origineel ingericht restaurant met Aziatische touch.

In de Luikstraat, vlak aan de Antwerpse kaaien, ging in 2002 Velvet Lounge open. Het restaurant met comfortabele zetels, hippe muziek, voortreffelijke cocktails en lekkere fusion food, werd al snel een vaste waarde in het Antwerpse uitgaansleven, zowel als restaurant, als als cocktailbar.

Nu, 10 jaar later, is het tijd voor verandering. Velvet Group, de restaurateur die onder andere de trendy Soho Wijnbar, het zomerse Strantwerpen en het gastronomische restaurant Danieli Il Divino uitbaat,  heeft Velvet Lounge omgebouwd tot UMAMI, een restaurantconcept dat haaks staat op wat Velvet Lounge was. Het interieur heeft een ecologische touch gekregen, de menukaart is eenvoudig en blijven plakken na het diner, wat in Velvet Lounge wel kon, is er niet meer bij. (Daarvoor kun je nu terecht bij ROXY, de nachtclub van de gelijknamige groep op het Antwerpse Eilandje.)

UMAMI staat in het Oosten bekend als 'de vijfde smaak', naast zout, zuur, zoet en bitter, en refereert aan de harige, zilte smaak die je bijvoorbeeld terugvindt in zeewier, garnalen en sojasaus. Dat Oosterse komt ook duidelijk naar voren op de menukaart van UMAMI, waarop je zowel sushi, tempura en dim sum als op de Robata (Japanse houtskoolgrill) bereide gerechten terugvindt. Inspiratie werd opgedaan in wereldsteden als Londen en New York, waar restaurants zoals Nobu, Zuma, Hakkasan of Spice Market een gastronomische, Aziatische keuken aanbieden die verder gaat dan wok of gebakken noedels.

De inrichting van UMAMI is gezellig, maar eenvoudig. De muren van het 19e eeuwse pakhuis werden volledig gestript zodat de plafonds en de houtenstructuur weer zichtbaar zijn. Natuurlijke elementen en kleuren voeren de boventoon. De oude vloer, gerecupereerd uit een Britse steenbakkerij, combineert mooi met Oosterse elementen zoals gedroogde lianen uit Bali.

UMAMI

Luikstraat 6-8

2000 Antwerpen

www.umami-antwerp.be

Openingsuren :

ma tot vrijdag van 11u45 tot 14u15

ma tot zondagavond 18u tot 22u30 

NB

Partner Content

Gesponsorde content