Onze 5 favoriete koffiebars

Gewoon een koffie bestellen is anno 2015 echt not done. Toch zeker niet als je een gediplomeerde barista voor je hebt staan die een waslijst aan opties opsomt. Benieuwd naar onze favoriete koffie-adresjes?

1. Very New York

Actrice en presentatrice Véronique Leysen opende in de zomer van 2014 de eigenzinnige Maurice Coffeebar, waar je wordt bediend door hippe meisjes met gebreide mutsen. Het aanbod is geïnspireerd op New York: naast heerlijke koffies en huisgemaakte ice tea kun je hier ook cheesecake, pretzels enscones eten.

Maurice Coffeebar Schoenmarkt 35 –  Antwerpen

Maurice Coffeebar

2. Gouden servies

In True Beans drink je de gerespecteerde, Belgische Vascobelo -koffie uit een gouden servies in een stijlvol retro/designinterieur. Op het menu staan ook ontbijt- en lunchgerechten. Erg leuk zijn de speciale formules : Apero Friday, Sushi Saturday en High Tea Sunday.

True Beans –  Jan Breydelstraat 18 – Gent

True Beans

3. Persoonlijke selectie

In deze elegante koffiebar worden koffiebonen ernstig genomen. Bij Mucho Gusto selecteren ze persoonlijk hun bonen bij de koffie-invoerders en laten ze die naar eigen smaak branden . Daarnaast worden er ook speciale koffies ingevoerd uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Denemarken.

Mucho Gusto -Zuivelmarkt 44 – Hasselt

Mucho Gusto

4. Hip & gezellig

Een uitgebreide koffiekaart, uitstekende barista's , veel hip volk én gratis wifi. Noir Coffeebar is in Leuven één van de leukste plekken voor een koffiepauze. Inclusief gezellige zetels.

Noir Coffeebar -Naamsestraat 49 – Leuven

Noir Coffeebar

5. Barista’s in de maak

Met een eigen koffiebranderij , winkel én webshop is Viva Sara Kaffee zonder twijfel het beste koffie-adres van Kortrijk . Er worden zelfs opleidingen tot barista georganiseerd.

Viva Sara Kaffee -Grote Markt 33 – Kortrijk

Viva Sara Kaffee

Wist je trouwens dat je van koffie ook mooier kan worden? Je moet er wel meer mee doen dan enkel opdrinken. Check ook hier de favoriete koffiebars van onze lezeressen. 

Partner Content

Gesponsorde content