Advertorial

Philips LatteGo 5400 Series: dé lieveling van lattelovers uitgetest

Samen met Philips

Haver, amandel, soja, koe… Van welk type melk je ook houdt, de Philips LatteGo 5400 Series espressomachine zorgt voor een perfect geschuimde cappuccino of latte. Hoe je zo’n volmaakt kopje klaarstoomt, ondervonden enkele Feeling-lezeressen tijdens een knusse koffieklets. “Zo’n onderhoudsvriendelijk toestel zag ik nog nooit!”

Elke seconde worden er in ons land zo’n 200 kopjes koffie gedronken. Niét alleen voor de smaak want zo’n tasje zwart goud heeft ook iets gezelligs, verbindend én het kikkert je op. 67% geeft zelfs aan zich geen leven zonder koffie meer te kunnen voorstellen.

Al betekent ‘hét ultieme kopje’ voor iedereen wat anders; waar de ene van pittig en zwart houdt, wil de andere een zoete laagjeslatte. Enter: Philips LatteGo 5400 Series die deze verschillende wensen in één gebruiksvriendelijk toestel giet.

Wat maakt de Philips LatteGo uniek?

Met een volautomatische espressomachine kan je het allerbeste uit je bonen te halen. Dat doet de Philips LatteGo 5400 Series zo:

  • Verse bonen: oxidatie zorgt bij gemalen koffie al na 15 minuten voor smaakverlies. Bij verse, gebrande bonen is dat pas na 15 dagen; beter voor de aroma’s dus.
  • Keramische molen: Keramiek is misschien iets duurder dan ijzer, maar heeft enkele belangrijke voordelen: het verbrandt niet, is supersterk en geeft geen smaak af.
  • Personalisatie: je past de maalgraad, druk, hoeveelheid melk… zelf aan en slaat de instellingen eenvoudig op. Zo is elk gezinslid maar één druk verwijderd van zijn of haar lievelingsbereiding.
  • Onderhoudsgemak: het unieke LatteGo melkkannetje haal je in 3 seconden uit elkaar en spoel je makkelijk uit. Geen onhandige slangetjes waar restjes in blijven hangen dus.
Fotografie: Stefanie Faveere, Locatie B&B Manere, Poddegemstraat 56, 1850 Grimbergen
Fotografie: Stefanie Faveere, Locatie B&B Manere, Poddegemstraat 56, 1850 Grimbergen

Dit vinden onze Feeling-lezeressen

“Verse bonen smaken beter én vermijden de afvalberg van pads en cups. Win-win!” – Katrien
“Het toestel switcht in no time naar mijn favoriete koffiesmaak van het moment.” – Bianca
“Het melkreservoir zonder slangetje is hygiënisch en kan makkelijk in de vaatwasser.” – Nathalie
“Het design is luxueus en niet te breed waardoor het perfect in mijn koffiehoekje past.” – Lieve
“Mijn vader heeft een volautomatisch toestel waarvan de melkschuimer onaangeroerd blijft wegens ‘onhygiënisch’. Ik ga hem overtuigen van dit LatteGo-kannetje, zodat ik straks wél koffie met melk kan drinken als ik bij hem langsga (lacht!)” – Anne

Hoe herken je verse bonen?

  1. Doe de kwaliteitscontrole
    • Check of er zand tussen de bonen zit
    • Controleer op kapotte bonen. Hoe meer kapotte stukjes, hoe minder kwaliteit. Aangetaste bonen werden verkeerd opgeslagen of verwerkt òf te warm gebrand waardoor ze heel bitter zijn van smaak.
    • Kijk de grootte na. Zijn de bonen even groot, dan zijn ze allemaal rijp.
    • Inspecteer de ‘branding’. Hoe lichter de boon is gebrand, hoe meer uitgesproken de smaak.
  1. Bonen langer vers houden kàn door ze in een speciale goed afgesloten container op een droge donkere plaats te bewaren.

 Citaten:

18% drinkt koffie het liefst zwart terwijl 67% voor melkschuim kiest. Een cappuccino haalt het nipt van een Latte Macchiato als favoriete koffiebereiding. (*)

86% is overtuigd van het onderhoudsgemak, de textuur van het melkschuim én personalisatiemogelijkheden van de Philips LatteGo. (**)

(*) Resultaten uit een onderzoek op feeling.be waaraan 39 vrouwen deelnamen.
(**) Bevindingen van 7 vrouwen die het LatteGo 5400 Series-toestel mochten uittesten.