Home Lifestyle Food Pop-upresto: a Cube with a view

Onze culi-redactrice at in het hotste pop-uprestaurant van het moment – op dat van Feeling na natuurlijk – en proefde dat het goed was. Er is al veel inkt gevloeid over The Cube, hooggelegen bovenop de triomfboog in het Brusselse Jubelpark. Terecht, want het spierwitte restaurant op het symbool van 50 jaar Belgische onafhankelijkheid laat […]

Onze culi-redactrice at in het hotste pop-uprestaurant van het moment – op dat van Feeling na natuurlijk – en proefde dat het goed was.
Er is al veel inkt gevloeid over The Cube, hooggelegen bovenop de triomfboog in het Brusselse Jubelpark. Terecht, want het spierwitte restaurant op het symbool van 50 jaar Belgische onafhankelijkheid laat indruk na. Bart de Pooter, chef van tweesterrenrestaurant De Pastorale, tekent present in de keuken vol Electrolux-toestellen. Met zijn team tovert hij op grote hoogte een schitterend, fris, licht, modern en verrassend menu voor een tafel van 18 personen.
Ja, want dat is The Cube: een belevenis die je deelt met je disgenoten, allen aan één tafel. Het is meer dan genieten van een heerlijk gastronomisch menu. Het is experienced based dineren: de achtergrondmuziek is volledig in harmonie met de gekozen tafelaccessoires, de verticaal groeiende kruidenplantjes, de geserveerde gerechten en het omhulsel van wit staal met honingraatmotief. Zelfs met de omgeving, getuige de krokantjes van gebakken kippenvel opgesteld als de Brusselse skyline.
Je kunt zelf deze unieke ervaring nog beleven tot eind juni. Daarna reist The Cube naar Stockholm, Zürich en  Moskou. In Brussel wisselen chefs Bart de Pooter en Sang Hoon Degeimbre (l’Air du Temps) elkaar om de twee weken af. Reserveren kan op www.electrolux.be.