Slow morning op de planning en zin in een heerlijk homemade ontbijtje? Dan is dit recept voor frittata met spek en ham iets voor jou. Bye, bye simpel omeletje, het is tijd voor iets nieuws!

Twijfels over hoe gezond dit ontbijtje is? Geen zorgen, want dit frittata recept is keto-approved! Dat wil zeggen dat dit gerecht suiker- en koolhydraatarm is, en bovendien gezonde vetten bevat. Hallo no guilt breakfast!

Wat heb je nodig om frittata voor 4 te maken?

  • 15 g boter, reuzel of spekvet
  • 8 grote eieren
  • 250 ml slagroom
  • 100 g pancetta (kleingesneden)
  • 50 g rauwe ham (in dunne plakjes)
  • 1 el gesnipperde dille
  • roze Himalayazout
  • versgemalen zwarte peper

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een ovenschaal of braadslee van 22 x 32 cm in met boter.
  • Klop in een kom de eieren los met de room. Klop er roze Himalayazout en peper door.
  • Schenk het eimengsel in de ovenschaal. Strooi de stukjes pancetta erover en schep ze gelijkmatig door het eimengsel.
  • Scheur stukjes rauwe ham af en verdeel ze over de frittata. Strooi de dille erover.
  • Bak de frittata ongeveer 25 minuten in de oven tot hij net gestold is en de randen bruin kleuren.
  • Laat de frittata 5 minuten afkoelen op een rooster.
  • Snijd hem in 4 porties en serveer ze warm.

Extra baktip: Je kunt het eimengsel ook in de holten van een muffinplaat bakken. Zorg wel dat de vulling goed verdeeld is over alle holten.

recept-frittata-2Meer recepten ontdekken? Keto in 5 van Jen Fisch is hier te koop.

Op zoek naar meer yummie receptjes?

Tekst: Jen Fisch, foto: Getty Images.