Recept: gegratineerde hespenrolletjes met witloof van Sandra Bekkari

Als voedingsdeskundige veroverde Sandra Bekkari met haar filosofie Nooit meer diƫten de harten van menig Vlaamse vrouw. Gezonde voeding is volgens Bekkari geen synoniem van calorieƫn tellen. Integendeel. Met haar lekkere en eenvoudige recepten heb je geen excuus meer om niet gezond te eten. Een van onze all-time favoriete recepten: de gezonde witloof met hespenrolletjes van Sandra Bekkari.

 

Raak je ’s morgen moeilijk uit bed en heb je vaak last van vermoeidheid? Een ongezond eetpatroon kan hier wel eens de oorzaak van zijn. Sandra Bekkari is ervan overtuigd dat je door enkele kleine aanpassingen in je voedingspatroon weer kan bruisen van energie. Door een gezond twist te geven deze klassieker kan je blijven genieten van lekker eten. Zoals met dit overheerlijk recept voor witloof met hespenrolletjes van Sandra Bekkari.

Recept: witloof met hespenrolletjes van Sandra Bekkari

Ingrediƫnten voor 2 porties

  • 1 grote bloemkool, in roosjes
  • 4 stronken grondwitloof
  • een flinke scheut (rijst)melk
  • 1 el olijfolie
  • snuif nootmuskaat
  • snuif zwarte peper
  • snuifje zeezout
  • 4 dikke sneden gekookte ham
  • 120 gram mix van gratinkaas (Emmental, ComtĆ©, ...), gemalen

Zo maak je witloof met hespenrolletjes van Sandra Bekkari

Verwarm de oven voor op 210 Ā°C op de grillstand. Stoom of kook 1 grote bloemkool tot die helemaal gaar is.Ā Verwijder met een aardappelmesje het taaie hart uit 4 stronkenĀ witloof door een ronde inkeping te snijden. Stoof het witloof gaar. Knijp de witloofstronken even samen om het vocht goed te verwijderen.Ā Mix de bloemkool in de blender met (rijst)melk, olijfolie, een 2-tal el van het kookvocht van het witloof en kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout.Ā Meng de bloemkoolsaus met 60gĀ gratinkaas.Ā Doe een laag bloemkoolkaassaus in een vuurvaste schotel. Rol het witloof in 4 dikke sneden gekookteham en leg in de ovenschaal. Doe de rest van de bloemkoolkaassaus erover en werk af met nog eens 60g gemalen kaas.Ā Zet 15 minuten onder de voorverwarmde grill.

 

Nog meer gezonde recepten van Sandra Bekkari proberen?

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content