Dé start van de dag? Een lekker gezond ontbijt. Nood aan inspiratie? Ga eens voor veganistisch, met dit recept voor fruity overnight oats van Abbot Kinney’s. Ook niet-veganisten zullen er dol op zijn!

Een perfect ontbijt voor drukke weekdagen. ’s Avonds klaarzetten, ’s morgens enkel opwarmen. Smakelijk!

1 portie | bereidingstijd 2 uur 15 min| kooktijd 10 min.

Ingrediënten

  • 25 gram quinoa, gekookt
  • 1 el kokosolie
  • 2-3 el havermout
  • 1 tl kaneel
  • zeezout
  • ½ sinaasappel, schil
  • 4 el Abbot Kinney’s Almond Start*
  • ½ vijg, in stukjes
  • 2 pruimen, door de helft
  • 1 el hennepzaad

Zo maak je het:

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat het compleet afkoelen.
  2. Smelt de kokosolie in een kookpan op laag vuur en voeg de havermout, kaneel en een snufje zeezout toe.
  3. Rooster dit mengsel voor 3 minuten, roer het regelmatig door.
  4. Pak een klein kommetje en mix dit samen: geroosterde havermout, gekookte quinoa, schil van de sinaasappel en de Almond Start.
  5. Voeg het mengsel tot aan een pot (lucht dicht) en plaats het in de koelkast voor ten minste 2 uur.
  6. Pak een kookpan, plaats het op laag vuur en voeg twee theelepels water toe. Daarna voeg je de vijg, pruimen toe en laat het koken voor 10-12 minuten. Het is goed wanneer het fruit zacht is, maar niet uit elkaar valt.
  7. Pak een diep bord en voeg de overnight oats toe. Maak het af met het fruit en wat hennepzaadjes.

*Onder andere hier verkrijgbaar

Meer tips voor je ontbijt: