Gezond ontbijtrecept: fruity overnight oats met quinoa
02 sep 2019
Bijgewerkt: 24 mrt 2023
< 1 min leestijd
Dé start van de dag? Een lekker gezond ontbijt. Nood aan inspiratie? Ga eens voor veganistisch, met dit recept voor fruity overnight oats van Abbot Kinney’s. Ook niet-veganisten zullen er dol op zijn!
Een perfect ontbijt voor drukke weekdagen. ’s Avonds klaarzetten, ’s morgens enkel opwarmen. Smakelijk!
1 portie | bereidingstijd 2 uur 15 min| kooktijd 10 min.
Ingrediënten
- 25 gram quinoa, gekookt
- 1 el kokosolie
- 2-3 el havermout
- 1 tl kaneel
- zeezout
- ½ sinaasappel, schil
- 4 el Abbot Kinney’s Almond Start*
- ½ vijg, in stukjes
- 2 pruimen, door de helft
- 1 el hennepzaad
Zo maak je het:
- Kook de quinoa zoals aangegeven staat op de verpakking. Laat het compleet afkoelen.
- Smelt de kokosolie in een kookpan op laag vuur en voeg de havermout, kaneel en een snufje zeezout toe.
- Rooster dit mengsel voor 3 minuten, roer het regelmatig door.
- Pak een klein kommetje en mix dit samen: geroosterde havermout, gekookte quinoa, schil van de sinaasappel en de Almond Start.
- Voeg het mengsel tot aan een pot (lucht dicht) en plaats het in de koelkast voor ten minste 2 uur.
- Pak een kookpan, plaats het op laag vuur en voeg twee theelepels water toe. Daarna voeg je de vijg, pruimen toe en laat het koken voor 10-12 minuten. Het is goed wanneer het fruit zacht is, maar niet uit elkaar valt.
- Pak een diep bord en voeg de overnight oats toe. Maak het af met het fruit en wat hennepzaadjes.
*Onder andere hier verkrijgbaar
Meer tips voor je ontbijt:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier