Heerlijk om een diner mee af te sluiten of als vieruurtje: Turks fruit met chocolade! Ontdek hier hoe je het bereidt.

Wat heb je nodig om Turks fruit te maken?

  • 70 g gedroogde veenbessen
  • 100 g marshmallows
  • 75 g noten (ongezouten en grof gehakt)
  • 25 g kokosschilfers
  • 125 g Turks fruit
  • 500 g pure chocolade
  • 1 el plantaardige olie

Zo maak je zelf Turks fruit met chocolade

Meng de veenbessen, marshmallows, noten, kokosschilfers en het Turks fruit in een grote kom. Smelt de chocolade en de plantaardige olie au bain-marie. Houd 1/4 van de gesmolten chocolade apart. Schep de rest door het notenmengsel en doe dit daarna in een met bakpapier beklede ondiepe bakvorm. Druk stevig aan met een spatel. Spatel hier de resterende chocolade gelijkmatig overheen. Laat ± 30 min opstijven in de koelkast.

Meer lekkers

Tekst: Ann Van der Auwera, beeld: Wout Hendrickx.