Smullen: soep van knolselder met venusschelpjes en peterselie-olie

Het waait, het regent, het is koud. Doe ons dus maar een portie comfortfood. Maar omdat de lente voor de deur staat (lees: strakke jurkjes en topjes) gaan we voor gezond, met lekker veel groenten.

 

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

• 1 klontje boter
• 1 ui
• 1/2 knolselder
• 1 kruidentuiltje (tijm, laurier, peterselie)
• 1 l groentebouillon
• 500 ml melk

Voor de venusschelpen

• 500 g venusschelpen
• 2 el olijfolie
• 1 teen knoflook
• 4 el zeekraal
• peper en zout

Voor de peterselie-olie

• 1/2 bosje peterselie
• 100 ml olijfolie

Zin in nog meer soep? Check dan hier een easy peasy recept: fluweelzacht soepje met aardpeer.

Bereiding

Zo maak je de peterselie-olie

Snij de harde steeltjes van de peterselie.
Mix de rest samen met de olie fijn in een blender.
Giet door een zeef, zodat je een bijna heldere, frisgroene olie overhoudt.

Zo maak je de soep

Schil de knolselder. Snij in grove stukken, net als de ui.
Smelt een klontje boter in een grote pot.
Voeg de ui en knolselder toe. Laat enkele minuten stoven.
Voeg het kruidentuiltje toe. Giet de bouillon en melk erbij.
Laat 20 min op een zacht vuurtje koken.
Haal het kruidentuiltje eruit. Mix de soep glad.

Zo maak je de venusschelpen

Spoel de schelpjes een paar keer grondig.
Verwarm een steelpan met olijfolie. Doe de schelpen erin. Doe de fijngehakte knoflook erbij. Zet er een deksel op. Laat garen tot de schelpen opengaan.
Doe er net voor het einde de zeekraal bij. Schenk de soep in voorverwarmde kommen.
Verdeel er de venusschelpen en zeekraal over. Werk af met peterselie-olie.

 

Meer recepten:

 

Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content