Van ‘loaded fries’ tot ‘ramen’: 7 x luxe fastfood adresjes in Antwerpen

Jeroen Meus’ deluxe dogs en Sergio Hermans haute frites zijn lang niet meer de enigen op de fancy fastfoodmarkt. In Antwerpen kregen ze bijstand van enkele fine fastfoodconcepten waar je méér dan een ordinaire hamburger voorgeschoteld krijgt.

7 x luxe fastfood in Antwerpen

1. Tastebuds: loaded fries bij neonlicht

De Antwerpse Dageraadplaats is een nieuwe fancy fastfoodhotspot rijker: Tastebuds, een hippe vegan frituur die van ‘loaded fries’ zijn specialiteit heeft gemaakt. De missie van Tastebuds: bewijzen dat plant based en duurzaam eten niet saai en voorspelbaar hoeft te zijn. Een opzet waarin de retro cleane zaak wat ons betreft met verve in geslaagd is: van de smash burger met vegan cheddar en pickle, tot de ‘basil loaded’ fries met basilicum-veganaise, zongedroogde tomaat en vegan parmezaanse kaas of de Tahina Loaded met frieten van zoete aardappel, hummus en vegan feta: alles smelt op de tong.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Voor een portie ‘loaded fries’ betaal je tussen € 9 en € 11. Meer info en het volledige menu vind je via tastebudsantwerp.be.

2. V Pizza: luxepizza uit een schuifje

V Pizza op de Keyserlei is nieuw sinds de zomer en een adresje waar je moét passeren. Hier serveren ze culinaire pizza’s op zuurdesembodems in een luxueuze setting. De ‘V’ staat voor je vijf zintuigen die hier volop worden geprikkeld. De muziek past zich aan haar gasten aan (horen), het interieur is een streling voor het oog (zien), de fluwelen zetels zitten als wolkjes (voelen), de geur van een vers gebakken pizza is fenomenaal (ruiken) en met ingrediënten als zwarte truffeltapenade, Italiaanse burrata, shiitake en portobello scoor je sowieso (proeven). Tip: proef zeker de Poggio Pasano wijn en hun verrassende dessertpizza met cream cheese en blauwe bessen. PS Wil je een pizza meenemen dan wordt-ie geserveerd in een zwarte, luxueuze schuifdoos met gouden lintje.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Voor een pizza betaal je tussen € 11 en € 17. Meer info en het volledige menu vind je via v.restaurant/antwerp.

3. KWAT: Kebab With A Twist

Bij KWAT in de Hoogstraat serveren ze premium kebabs met een luxueuze twist. Van de ‘Black Pepper’ met huisgemaakte pepersaus en chive mayo tot een ‘Pulled Chicken’ met coleslaw en spinazie: elke combinatie werd zorgvuldig uitgedacht en samengesteld. Sinds kort hebben ze ook de eerste vegan ‘meat’ kebab van België op de kaart staan. Verwacht je aan een creatieve explosie van smaken.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Voor een kebab-menu betaal je tussen € 12,30 en € 15,80. Meer info en het volledige menu vind je via kwat.be.

4. Boterhammen Victor: makreel en meer

Verfijnde keuken op basis van lokale seizoensgroenten, dat staat er op het menu bij Victor, de zaak van chef Victor Avonds op de Sint-Paulusplaats. Zo’n goed half jaar geleden opende, tegenover die eerste, ook een low key lunchzaakje. Daar enkel hippe boterhammen op het menu: van een ‘Vickey’s cheesesteak’ tot een boterham met makreel en lavas of eentje met chermoula, hummus en aubergine. Alles is fast but fancy.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Een boterham bij Victor Boterhammen heb je al voor €3. Meer info en het volledige menu vind je via boterhammenvictor.be.

5. LOA: hedendaagse streetfood

Bij LOA in de Hoogstraat, over de Sint-Annatunnel naar Linkeroever, komen verschillende wereldkeukens samen. Je eet er streetfood met een twist, geïnspireerd op uiteenlopende traditionele gerechten. De focus ligt op gezonde, snelle gerechten die je makkelijk kan consumeren en creatief zijn qua smaak en presentatie. Ze doen ook aan take-out en levering!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Vanaf € 8 voor een burger en € 10 voor pad thai. Meer info en het volledige menu vind je via loa.be

6. Maki Maki: hotdogs gevuld met sushi

Wat dacht je van een hotdog met sushi in plaats van een alledaagse worst? Bij Maki Maki in de Nationalestraat kan het want daar eet je een heuse sushi hotdog. Verwacht je aan een gefrituurd broodje afgewerkt met toppings als surimi, avocado, komkommer, tempura garnalen, teriyaki, pikante mayosaus... de typische sushi-dingen. Geniaal, toch?

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Voor een sushi hotdog betaal je vanaf € 11. Meer info en het volledige menu vind je via makimaki.be.

7. Umamido: ‘foxy’ ramen met traditie

In Japan staat fastfood zelden gelijk aan ongezond. De ramen bowls van Umamido zijn snel en hapklaar, maar ook duurzaam, ‘slow cooked’ – volgens de aloude Japanse tradities – en samengesteld met oog voor de planeet. En dat proef je ook: de huisgemaakte en traag getrokken bouillons zijn een echte smaakbom, de noodles perfect beetgaar, de kimchi scherp, maar zacht tegelijkertijd en de groenten – aangeleverd door lokale telers – kraakvers. De miso en shoyu: die laat Umamido speciaal leveren door topleveranciers uit Japan. Op die manier verenigt de fancy fastfoodzaak het beste uit eigen land én uit dat van de rijzende zon.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Voor een miso tonkotsu ramen betaal je € 16,90 voor brothless ramen met kip € 17. Meer info en het volledige menu vind je via umamido.be.

Meer foodhotspots:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content