Spontane lunch bij Woest in Gent: hit or miss?

Evelien Rutten

Foodjournaliste Evelien Rutten geeft elke maand in Feeling en elke week op feeling.be haar onverbloemde, overheerlijke mening over de nieuwste restaurants en de laatste foodtrends. Evelien proeft voor en fileert haarfijn wat ze op haar bord krijgt. Geen greintje snobisme, maar eerlijke updates over wining-and-dining waar jij als lezeres van zult smullen. Deze week ging ze lunchen bij WOEST in Gent. 

Het favoriete moment van mijn dag is de lunch. Omdat ik als freelancer in de media werk -toch dé droomjob van elke Miss België finalist- ben ik gelukkig niet gebonden aan de nine to five filosofie en werk ik grotendeels in mijn pyjama, thuis. Als ik om 11u30 honger krijg, eet ik om 11u31. Wil ik twee uur buitenshuis gaan lunchen, moet ik aan niemand verantwoording afleggen. Zolang mijn stukken op het einde van de rit maar geschreven zijn. Enkele jaren geleden -voordat de clean desk policy werd ingevoerd en ik dan maar liever thuisbleef- werkte ik wel nog op een redactie. Elke middag trok ik met enkele collega’s standaard naar Den Amuse, De Kiwi of De Coquelicot: drie broodjeszaken met elk hun eigen specialiteiten. Jarenlang at ik tijdens de middagpauze volkorenbroodjes met kipfilet, tomatensoep met ballekes of een toast met geitenkaas en gegrilde courgette. Het ging nooit écht om het eten, maar om het gesprek, de roddels en de grapjes. Vandaag ga ik bijna nooit meer naar een broodjeszaak met collega’s en eet ik de restjes van de dag ervoor. Zo kan ik me al om 9u ’s morgens verheugen op die drie bouletjes in de koelkast, of het overschotje humus met gegrilde aubergines. De gesprekken, roddels en grapjes zijn vervangen door een half uurtje Netflix of een krant. Maar af en toe heb ik weer behoefte aan gezelschap en ga ik met een collega of vriendin op restaurant. Vorige week trok ik naar Woest in Gent, een plek met een heerlijk spontane vibe en weinig regels. Er zijn veel verschillende hoekjes waar je kunt zitten: aan houten tafels, hoge werktafels met krukken of in een vintage zetel. Achter de toog zie ik zes gevulde flessen staan met iets dat op appelsap lijkt. Het is een kombucha-experiment, thee met pompelmoes en sinaasappel. Het drankje is nog niet klaar, we moeten over twee dagen terugkomen als we willen proeven. Mensen werken, praten, lachen en lezen. Je kunt hier niet enkel lunchen, maar ook aperitieven met tapas, ontbijten, uitgebreid brunchen, een vergaderzaal afhuren en feestjes organiseren. De perfecte mix van ernst en sérieux, waardoor ik me meteen thuis voel.

Er is een plezierige selectie cocktails, wijnen en bieren verkrijgbaar, maar de menukaart is verder vrij beknopt. Op het bord staan vier hoofdgerechten waaruit je kunt kiezen. Soep en een hoofdgerecht samen kosten € 17, wil je er nog een dessertje bij betaal je € 20. Mijn lunchdate en ik hebben reuzegrote honger, dus bestellen we samen drie hoofdgerechten (€ 14/stuk) om te delen. We starten met gebakken halloumireepjes op quinoa en een slaatje. Daarbij komt wat chilisaus uit een flesje. Een prima gerecht, maar een tikje saai. Zeker met die berg quinoa eronder. De wrap met chili sin carne is een grote teleurstelling. De waterige, ongeïnspireerde vulling lijkt zo uit een blik te komen: tomatensap met grote stukken groenten en rode bonen, zonder pittige kruiding. Het doet me terugdenken aan de mislukte experimenten uit mijn studententijd. Veel beter is de pizza, die hier helemaal vers gemaakt wordt. We krijgen een rechthoekig stukje met zure room, rode ui, spek, veenbessen en mozzarella. In vergelijking met de twee andere gerechten, is dit een topper. Bij elk gerecht komt exact hetzelfde slaatje van rucola, mesclun en zonnebloempitjes. Als dessert bestellen we de cheesecake met frambozen en de chocoladetaart. Die laatste is zo geconcentreerd en dicht van textuur, dat ze net zo goed een reep chocolade op mijn bord hadden kunnen leggen. De cheesecake is wel geslaagd, met een luchtige textuur en frisse zuren.

Op ons bord bij Woest in Gent

Op ons bord bij Woest in Gent

Op ons bord bij Woest in Gent

Op ons bord bij Woest in Gent

Op ons bord bij Woest in Gent

Op ons bord bij Woest in Gent

Op ons bord bij Woest in Gent

Op ons bord bij Woest in Gent

Op ons bord bij Woest in Gent

Op ons bord bij Woest in Gent

Op ons bord bij Woest in Gent

Op ons bord bij Woest in Gent

Woest is als restaurantje lekker no nonsense en goedkoop, maar als je slechts vier gerechten aanbiedt, zouden die toch met ietsje meer oog voor detail bereid kunnen worden. Het zou meteen een groot verschil maken.

 

Score (max. 5 sterren)
★★★

Woest – Drongensesteenweg 41, 9000 Gent

 

Meer lezen van Evelien:

 

Partner Content

Gesponsorde content