Advertorial

Stel jouw droompraline samen dankzij de Chocolate Duets van Neuhaus

Samen met Neuhaus

Primeur in pralineland! De allereerste personaliseerbare praline doet haar intrede. Vanaf nu ben je niet langer afhankelijk van de smaken die de chocolatier voor jou bij elkaar tovert. Je beslist gewoon lekker zelf waar je zin in hebt! Beste vriendinnen Tiany Kiriloff en Els Keymeulen doen het je voor.

Haal de chocolatier in jezelf naar boven! Met de recentste creatie uit het Brusselse atelier van Neuhaus kan je namelijk tot wel 36 gepersonaliseerde meesterwerkjes maken. Hoe? In een doosje Chocolate Duets vind je zes verschillende chocoladebodems en zes zalige toppings die je zelf naar hartenlust combineert tot verrukkelijke pralines. Welke smaken je pairt, is helemaal aan jou. Sommige koppeltjes benadrukken elkaars smaak, terwijl andere combinaties je net verrassen door hun contrasterende aroma’s. Witte, melk- of pure chocolade, amandel, hazel- of pecannoot, gezouten karamel, koffie, framboos, gember... Het water loopt ons al in de mond.

Het Belgische chocolademerk Neuhaus vond meer dan 100 jaar geleden de praline uit. Een uitvinding waarop Neuhaus zelf, maar ook wij als Belgen (terecht) meer dan trots op zijn. En nu vindt Neuhaus die praline dus opnieuw uit. Voel jij het ook al kriebelen om deze nieuwe pralines te ontdekken en je smaakpapillen te verwennen met heel wat verfrissende smaaksensaties?

Chocolate Roulette

Ben jij een eeuwige twijfelaar en kom je er maar niet uit welke smaken je wil combineren? Ook daar heeft Neuhaus een geniale oplossing voor. Op hun website kan je de Chocolate Roulette vinden, een online spinning wheel dat je een bijzondere combinatie voorschotelt en je telkens weer naar een fantastische praline leidt.

Wie de chocolademicrobe te pakken heeft en zijn praline net iets gegronder wil samenstellen, vindt bij de Chocolate Duets een handige brochure die je doorheen de verschillende smaakcombinaties gidst aan de hand van enkele food-pairingprincipes.

4 vragen aan Els & Tiany, het gezelligste chocolatierduo

Mode- en beautyjournaliste Els Keymeulen en model, presentatrice en content creator Tiany Kiriloff zijn beste vriendinnen. Dat hebben ze naar eigen zeggen te danken aan hun gemeenschappelijke fashion brain, gevoel voor humor en geniale verjaardagscadeaus. Al kan hun liefde voor chocolade er ook voor iets tussen zitten...

Wanneer  genieten jullie het meest van een lekkere praline?

Els: ‘’s Avonds in de zetel na een lange werkdag, met een tasje koffie in een mooi kopje. Nadat de kinderen in bed liggen, want ze hoeven zeker niet alles te weten.’

Tiany: “Na een shopping spree bij een glaasje. Zalig! Na dat harde werk hebben we het zeker verdiend.”

Wat is voor jullie een goede gelegenheid om de Chocolate Duets boven te halen?

Els: “Elke gelegenheid is goed voor chocolade, maar de Duets helpen zéker om bijvoorbeeld een avond onder vrienden gezellig af te sluiten. Het is een beetje als een gezelschapsspel voor volwassenen, maar dan veel leuker.”

Tiany: “Ik volg Els. Alle gelegenheden zijn goed, toch? (lacht)

Wat is jullie persoonlijke favoriete Chocolate Duets-combinatie?

Els: “Ik vrees dat ik ze allemaal al heb geprobeerd én lekker vond, maar als ik er maar eentje mag kiezen: de vanillebodem met de Venezuela Ganache-topping.”

Tiany: “Doe mij maar crunchy! De hazelnootpralinétopping met de karamelbodem.”

Tot slot nog een iets moeilijkere vraag. Welke Chocolate Duet-combinatie zouden jullie voor elkaar samenstellen, gebaseerd op jullie persoonlijkheid?

Els: “‘Tiany is vurig, dus het mag wel een Zuiderse ganache zijn, Venezuela bijvoorbeeld. Als basis kies ik voor karamel: lekker zoet en vreselijk verslavend. Net als Tiany zelf, eigenlijk.”

Tiany: “Amandelpraliné met koffie. Els is fan van haar kopje koffie en she likes it crunchy. Dit weerspiegelt ook haar persoonlijkheid: een beetje pittig én crunchy. (lacht)

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier