Trend alert: Salade in een potje

Het is mooi, lekker en bovendien gewoon heel leuk. Vandaag maak je je sla gewoon in een glazen potje! Onze recepten zullen je zonder twijfel inspireren om deze zomer een picknick of barbecue te organiseren.

Ze zijn gemakkelijk te transporteren en ideaal voor een picknick of als lunch op het werk. Deze glazen potjes zijn een leuk alternatief op de doodgewone brooddoos. Bovendien bieden ze (naast het feit dat ze erg trendy zijn), tal van voordelen. Zo hebben deze potjes een hermetische sluiting waardoor je slaatjes vers blijven en de smaak onveranderd blijft. Maar het beste is dat je ze oneindig lang kunt gebruiken. Leuk toch?

Om een geslaagde salade in een potje te maken moet je je wel houden aan een aantal regeltjes. Maar verder mag je je verbeelding helemaal de vrije loop laten gaan.

  • Begin altijd met in de bodem van het bokaaltje de vinaigrette te gieten. Dit zorgt ervoor dat je sla en krokante elementen langer vers blijven.
  • Vervolgens moet je de zwaarste en minder fragiele elementen eraan toevoegen. We hebben het dan over bijvoorbeeld pasta of rijst. Voeg hierna groentjes, vlees, vis of kaas aan toe. Maar ‘the key’ tot een lekker slaatje in een pot is, dat je de sla en verse kruiden altijd als laatste toegevoegd.
  • Wanneer je klaar bent om je slaatje op te eten, schud je best even met het bokaaltje zodat de vinaigrette doorheen het geheel verspreid wordt. Strooi het op een bord en smakelijk!

Het belangrijkste aan een slaatje is natuurlijk de smaak die je eraan toevoegt. Heb je geen tijd om je vinaigrette zelf te maken? Dan kan je gaan voor de pre-made opties zoals die van Vandemoortele. Wij geven je enkele ideeën om je te inspireren...

Crunchy chicken

crunchy chicken

Je maakt het in deze volgorde:

Een vinaigrette van yoghurt met fijne kruiden, taboulé, rozijnen, gebakken kip, stukjes mango, geroosterde cashewnoten, muntblaadjes en om af te sluiten frisse ijsbergsalade.

Pink Paradise

Pink

Je maakt het in deze volgorde:

Een vinaigrette van yoghurt met fijne kruiden, gekookte quinoa, radijsjes, sesamzaad, gerookte zalm, geraspte courgette, verse dille en als laatste eikenbladen.

Cheery shrimp

garnaal

Je maakt het in deze volgorde:

Zoet-zure vinaigrette, kerstomaatjes, stukjes gekookte aardappels, groene asperges, garnalen, gesneden artisjokken, een gekookt eitje en helemaal bovenaan komen dan ajuintjes en verse slablaadjes.

Honey Duck

duck

Je maakt het in deze volgorde:

Mosterd-honingvinaigrette, couscous, stukjes eendenborst, granaatappelpitjes, muesli met droge vruchten en als laatste snijbietblaadjes en preischeuten.

Lees meer:

Partner Content

Gesponsorde content