Twee zussen in de keuken

Al sinds hun kindertijd stonden zussen Els en Iris achter potten en pannen tijdens tal van familiefeestjes. Die gedeelde culinaire liefde leidde recent tot het prachtige 'Brunch! Uit de keuken van de zussen', een naslagwerk vol zalige zondagse brunchideetjes. Feeling mag deze week elke dag een receptje brengen uit het kookrepertoire van de zusjes. En we beginnen met... een koud komkommersoepje.

Dit koude komkommersoepje is leuk als aperitiefhapje als je gasten binnenkomen. Serveer in kleine glaasjes of vintage theekopjes. Tewijl de chilipeper en de wasabi de nodige pit geven aan het gerechtje, zorgen de twee tinten groen maken voor de fashionable look.

Nodig (voor ongeveer 1 l. soep): 3 komkommers – chilipeper – 2 eetlepels muntblaadjes – 1 dl karnemelk – 1 avocado – theelepel wasabi

Bereiding:
1. Schil de komkommers, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommers in kleine blokjes.
2. Doe de komkommerblokjes met de chilipeper, munt en karnemelk in een blender en mix tot een gladde soep. Zet minstens 2 uur in de koelkast.
3. Schil de avocado en verwijder de pit.
4. Schep het vruchtvlees van de avocado in een blender met de wasabi en mix tot een mousse.
5. Schep de soep in leuke theekopjes en vorm quenelles van de avocadomousse met 2 eetlepels en leg ze voorzichtig in de kopjes.

Brunch! Uit de keuken van de zussen
ISBN 9789002252020, € 24,95, Standaard Uitgeverij

Partner Content

Gesponsorde content