Tweede plaats voor sushibar Ko’Uzi op World Sushi Cup

De Antwerpse sushibar Ko'Uzi is on a roll. Junko Kawada, mede-oprichtster van de bar, heeft immers de tweede plaats behaald op de enige echte World Sushi Cup in Tokio.

De World Sushi Cup is de grootste expo van Aziatische voeding en dranken. Acht topchefs van over heel de wereld kwamen er op 6 maart samen en streden voor de eerste plaats. Alle gerechten werden door een professionele jury beoordeeld op smaak, techniek, presentatie en originaliteit.

'Er werd vooral veel aandacht besteed aan creativiteit', aldus prijsbeest Junko Kawada. 'Het bereiden van de gerechten ging over het algemeen heel vlot, maar bij het laatste gerechtje heb ik enkele steken laten vallen. De combinatie van ingrediënten vond de jury niet echt nieuw en ik had niet genoeg tijd voor de presentatie.' Daardoor verloor de chef een paar puntjes.

Kawada's sushi van tonijn en tartaar met parfum van chocolade werd daarentegen zowel door de publieksjury als de aanwezige media geprezen. Toch moest de Japanse de duimen leggen voor de Zweed Pontus Johansson.

'Ik had totaal niet verwacht dat ik op de tweede plaats zou eindigen, maar ik heb in elk geval mijn uiterste best gedaan om België trots te maken', klinkt het bescheiden.

Ko'Uzi
Sint-Jorispoort 22
2000 Antwerpen

Openingsuren:
Dinsdag/woensdag/donderdag 11u – 20u
Vrijdag/zaterdag 11u – 21u
Zondag en maandag gesloten

(RU)

Partner Content

Gesponsorde content