https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Vanaf 23 januari bij Feeling: ‘De voedselzandloper’, de bestseller van Kris Verburgh

Vanaf 23 januari bij Feeling: ‘De voedselzandloper’, de bestseller van Kris Verburgh

Vanaf 23 januari bij Feeling: 'De voedselzandloper', de bestseller van Kris Verburgh

 

Eén van best verkochte boeken van 2012 is ongetwijfeld het fel besproken 'De Voedselzandloper' van Kris Verburgh. De eerste druk van dit boek over het verband tussen voeding en gezondheid was al in vier dagen volledig uitverkocht. Ondertussen gingen er reeds meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank. Wil ook jij weten waarover iedereen het heeft? Vanaf 23 januari vind je het boek 'De Voedselzandloper' aan een exclusieve Feeling-prijs van € 9,90, als extra bij Feeling*, in je krantenwinkel.

In 'De Voedselzandloper' legt dokter Kris Verburgh in een vlot leesbare stijl uit hoe belangrijk gezond eten is om je lichaam langer slank, jong en vrij van ziekten te houden. Als alternatief voor de alombekende voedseldriehoek, ontwikkelde hij een nieuw model: de voedselzandloper, dat mensen wil helpen om gezonde voeding te herkennen en ongezonde voeding door betere alternatieven te vervangen.

Het boek kent tot op vandaag een groot succes, ook al gingen er zo'n zes maanden na het verschijnen van het boek ook enkele kritische stemmen op. Zo distantieerden professor Luc Van Gaal en de Universiteit Antwerpen zich expliciet van het boek, omdat het volgens hen gevaarlijk is om het gebruik van brood en melk af te raden, en te stellen dat  type 2 diabetespatiënten zouden kunnen genezen door ondermeer geen brood, pasta, rijst en aardappelen meer te eten.

Kris Verburgh heeft deze kritiek ondertussen weerlegd in een open brief waarin hij uitlegt dat voedingsmiddelen (ook brood en melk) niet worden verboden in de voedselzandloper, maar dat hij voorstelt om deze te minderen en in de mate van het mogelijke te vervangen door meer gezonde alternatieven. (In Azië drinken honderden miljoenen mensen bijvoorbeeld nooit melk, zonder daar gezondheidsnadelen door te ervaren.) Hij noemt ook verschillende bekende buitenlandse artsen die diabetespatiënten ook aanraden om geen brood, pasta, rijst en aardappelen meer te eten.

De relatie tussen voeding en gezondheid blijft een actueel thema, vandaar dat Feeling het boek volgende maand aan een voordeelprijs aanbiedt aan zijn lezers. Zo weten jullie uit eerste hand waarover iedereen het heeft, en kunnen jullie wat erin staat beoordelen met jullie eigen, nuchtere, kritische geest, en zo jullie eigen mening erover vormen.

We wensen jullie alvast veel leesplezier!

*Het pakket met de Vodselzandloper kost  €9,90 extra – Samen met Feeling voor €14,40

NB