Deze maand krijg je bij je Feeling twee flesjes GIMBER voor maar 2 euro extra: één flesje N°1 Original, met gember, citroen, kruiden en specerijen en één flesje N°1 Sweet Lilly, boordevol tropische smaken zoals passievrucht, ananas en kurkuma. Goed om te weten: met het alcoholvrije gemberconcentraat van GIMBER maak je niet alleen heerlijke drankjes, maar ook tal van super lekkere, originele recepten. Ontdek ze hieronder!

1. GIMBER pasta met champignons

GIMBER pasta

Ingrediënten (4 personen): 

  • 500 g champignons
  • 1 rode chilipeper
  • 1 limoen
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 2 teentjes look
  • 500 g verse pasta
  • 30 cl GIMBER
  • 10 cl olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Maak de champignons proper. Snijd vervolgens de chilipeper en de peterselie fijn.
  2. Verwarm de olijfolie in een anti-aanbakpan en stoof de champignons kort op een hoog vuur. Voeg de chilipeper en de geplette look toe. Blijf ondertussen in de champignons roeren. Wanneer de champignons bijna gaar zijn, voeg dan de peterselie, de GIMBER en het sap van de limoen toe.
  3. Kook ondertussen de pasta in licht gezouten water tot deze al dente is (hoelang dat duurt staat aangegeven op de verpakking).
  4. Giet de pasta af en voeg deze aan de champignons toe. Breng tot slot op smaak met peper en zout.

2. Breakfast bowl met passievrucht

GIMBER breakfast bowl

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 passievruchten
  • 1 mango
  • 600 g skyr of plantaardige yoghurt
  • 120 g granola
  • 20 ml GIMBER

Bereiding:

  1. Pel en snijd de mango in stukjes. Halveer de passievruchten en schep hun pulp in een kom.
  2. Schud de GIMBER en meng de helft ervan tussen de skyr. Giet het mengsel over de granola, de mango en de pulp van de passievruchten. Sprenkel vervolgens de rest van de GIMBER over het geheel.

3. Bites van rijstpapier met GIMBER-saus

Bites van rijstpapier met GIMBER

Ingrediënten (4 personen):

  • 200 ml zoete teriyakisaus
  • 100 ml GIMBER
  • 2 teentjes look
  • 2 el sesamzaadjes
  • 1 el sojasaus
  • 1 blok tofu
  • 3 stengels lente-ui
  • 1 avocado
  • 5 radijzen
  • 8 rijstpapiertjes
  • ingelegde jalapeño pepers, in kleine stukjes gesneden

Bereiding:

  1. Plet de look en mix met de teriyakisaus, GIMBER, sesamzaadjes en sojasaus in een kleine kom. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de tofu in kleine stukjes en bak de stukjes in een pan met een scheutje olijfolie tot ze krokant zijn. Voeg de helft van de saus toe aan de pan en laat karameliseren. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  3. Snijd ondertussen de lente-uitjes, de avocado en de radijzen in stukjes.
  4. Maak een rijstpapiertje nat en leg er een stukje jalapeño peper op, 2 stukjes lente-ui, 2 plakjes radijs en 1 stukje avocado. Werk af met een stuk gebakken tofu en vouw strak dicht. Doe hetzelfde met de rest van de rijstpapiertjes.
  5. Bak de rijstpapiertjes voorzichtig in een scheutje olijfolie tot ze krokant zijn. Serveer onmiddellijk met de rest van de saus als dip.

4. Gnocchi met butternut pompoen en salie

Gnocchi met butternut en GIMBER

Ingrediënten (4 personen): 

  • 1 butternut pompoen
  • 500 g verse gnocchi
  • 1 teentje look
  • 4 takjes salie
  • 3 takjes tijm
  • 20 g geroosterde pompoenzaadjes
  • 15 cl GIMBER
  • 2 el honing
  • 10 cl olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bereiding: 

  1. Spoel de pompoen alvorens hem in de lengte te halveren. Verwijder de zaden en snijd de pompoen in blokjes (met behoud van de schil). Pluk de salieblaadjes van hun steeltjes en hak de grootste blaadjes fijn.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Bak de blokjes butternut samen met een uitgeperst teentje knoflook en roer regelmatig. Voeg de honing en de fijngehakte salie en tijm toe. Kruid met peper en zout.
  3. Kook ondertussen de gnocchi en laat ze uitlekken. Verhit vervolgens de resterende olijfolie in een tweede pan en bak de gnocchi. Roer de gnocchi regelmatig om en bak ze tot ze goudbruin zijn. Meng daarna de gekruide butternut met de gnocchi.
  4. Giet de GIMBER over het geheel en voeg de geroosterde pompoenpitten toe. Meng. Breng op smaak met zwarte peper. Salieblaadjes zijn een perfecte garnering.

5. Bananenbrood met GIMBER

Bananenbrood GIMBER

Ingrediënten (voor 10 stukken):

  • 1 overrijpe banaan, in de lengte gesneden
  • 3 overrijpe bananen, geprakt
  • 200 g bloem
  • 1 el natriumbicarbonaat
  • 2 el bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 125 ml amandelmelk
  • 3 el GIMBER
  • 6 el pindakaas
  • 125 ml esdoornsiroop
  • 1.5 el vanille-extract

Toppings:

  • Gesmolten chocolade
  • Chocoladeschilfers

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Vet een bakvorm van ongeveer 26 cm x 12 cm rijkelijk in.
  3. Leg de plakjes banaan op de bodem van de bakvorm.
  4. Zeef de bloem, het natriumbicarbonaat, het bakpoeder en het snuifje zout in een grote kom.
  5. Voeg de melk, GIMBER, pindakaas, ahornsiroop, vanille-extract en geprakte bananen toe. Roer tot het geheel goed gemengd is.
  6. Schep het mengsel in de ingevette bakvorm en bak gedurende 40 minuten. 
  7. Sprenkel wat gesmolten chocolade over het bananenbrood en bestrooi het met chocoladeschilfers.

Kijk voor meer recepten en drankjes zeker ook eens op de website van GIMBER. 

Meer food en recepten: