Winterfood: 6 x biologische pizza uit de houtoven

Geen betere manier om die winterdip te verdrijven dan met een heerlijk bord comfortfood. Dat ‘comfort’ niet altijd per se gelijk hoeft te staan aan ‘ongezond’, bewijzen deze zes pizzazaken met ambachtelijke desems en biologisch belegde pizza’s uit de houtoven.

Gezonde comfortfood: 6 x biologische pizza uit de houtoven

1. Graan

Local beer en pizza, dat is het concept bij Graan, de gezellige biologische pizzazaak in hartje Borgerhout. Op het menu een kleine selectie ambachtelijk gemaakte desempizza’s met biologische toppings. Naast rasechte Italiaanse klassiekers, brengt Graan ook een variërend aanbod aan verrassende seizoenspizza’s. Persoonlijke favoriet van het moment: de pizza met pompoen, ricotta, mozzarella en koriander.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."
Het traag rijzende deeg wordt ambachtelijk gemalen en gekneed, alvorens je pizza op al even ambachtelijke wijze gebakken wordt in de authentieke houtoven op het terras van de stek. Ook het brood bij het aperitief is compleet van eigen makelij. De lokale selectie crafted beers die in ware sommelier-stijl aan elke pizza gelinkt kunnen worden, maakt het aanbod af. Het ambachtelijke kneed- en bakproces zelf onder de knie krijgen? Dat kan: in de vorm van een workshop pasta draaien, pizza bakken in de houtoven of een cursus bakken met desembrood bijvoorbeeld.

Graan, Provinciestraat 60, Antwerpen. 

2. Ristorante Guzzi

Leuven heeft  er sinds kort weer een ‘slow food’-icoon bij: in Ristorante Guzzi zoeken chef Felice Miluzzi en zijn vrouw Yue naar de perfecte balans tussen de aloude Italiaanse traditie van het pizza’s bakken en een vernieuwende, moderne interpretatie daarvan. Het deeg: dat wordt op ambachtelijke wijze op steen gemalen en gebakken in een authentieke klei-oven en is daardoor heerlijk luchtig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De toppings zijn ware smaakbommen die bol staan van de uitzonderlijke ingrediënten en seizoensgebonden producten. Onder meer op het menu: een luxe gourmet-pizza met Buffel mozzarella, huisgemaakte worst met wilde venkelbloemen en bospaddenstoelen of eentje met gekonfijte cherry start tomaten, parmaham van 24 maanden, Parmezaan van 30 maanden en balsamico azijn van 25 jaar.

Ristorante Guzzi, Frederik Lintsstraat 5, ­Leuven. 

3. Plant a Pizza

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Zin in date night op de bank met pizza, maar dan wel met eentje van bijzondere makelij. Dan moet je bij Plant a Pizza, de allereerste 100 % plant based takeout pizzazaak van het land. Ook hier organische in de houtoven gebakken en biologisch belegde pizza’s op het menu. Het recept: dat is dan weer wel volledig volgens de geijkte Napolitaanse traditie.

Plant a Pizza, Geldmunt 49, Gent. 

4. Standard

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Pionier op vlak van licht verteerbare en originele zuurdesempizza’s moet Standard, een hippe pizza-hotspot op de groene Pakt site in Antwerpen zijn. Ook bij Standard wordt gebakken volgens de aloude Italiaanse tradities. Voor de toppings vallen de bakkers terug op biologische en onbespoten seizoensgroenten van lokale boeren en op verse kruiden die geteeld worden in de serres op de groene daken van Pakt. Voor wie geen zin heeft in Pizza: bij Standard staan ook heerlijke fingerfood om te delen en kraakverse salades op het menu. Intussen opende de pizza place trouwens ook een tweede uitvalsbasis in Brussel.

Standard, Regine Beerplein, Antwerpen en Rue de moscou, 1060 Sint-Gilles. 

5. Eat Love Pizza

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Duurzaamheid en korte keten-denken: dat zijn de basisingrediënten bij Eat Love Pizza, een hip soulfoodrestaurant dat zich inspireert op de Napolitaanse pizzatraditie. Vanuit een fascinatie voor plantaardige gerechten en een milieuvriendelijke keuken werkt eigenares Valentina Gatti enkel samen met lokale bio-boeren en andere bezielde producenten uit de streek. Naast organische pizza’s met kraakverse groenten van het veld, ook traditionele antipasti en pasta’s al forno op de kaart. Naast de gerechten, is trouwens ook het interieur op-en-top duurzaam: de industrieel maar gezellig ingerichte stek aan de ajuinlui is nagenoeg opgebouwd uit hippe OSB-platen.

Eat Love Pizza, Ajuinlei 10, Gent. 

6. Nona

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Good food, for good people, that are good for the world, dat is het motto waaronder Nona, een authentiek Napolitaanse pizzarestaurant in hartje Brussel, haar soulfood de wereld in wil brengen. Aan het roer bij Nona een rasechte Italiaanse familie pizzamakers met een hart voor traditie en voor duurzame keuken. Ook hier enkel kwaliteitsvolle, organische seizoensproducten van lokale bioboeren en eerlijke speciaalhandelaars. Voor hun onvervalste, maar creatieve creaties trokken de pizzabakkers dan weer naar Italië: op zoek naar hun roots en naar geheime familierecepten om hun pizza’s van net dat tikje extra Italiaanse flair te voorzien.

Nona Pizza, Sint-Katelijnestraat 17-19, Brussel / Tervuerenlaan 5, Etterbeek. 

Meer food:

Openingsbeeld: Graan / Standard. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content