Home Lifestyle Food Wonderlijk wokken
Wonderlijk wokken

Uitgeprobeerd en goed bevonden: de Wonder Wok van GreenPan™. De naam is eigenlijk niks teveel gezegd, want zelfs als niet zo handige kok kun je er heel veel mee. 

De wok heeft, net als alle pannen van dit merk, een keramische anti-kleeflaag Thermolon™, die PTFE-vrij is en geen schadelijke stoffen bevat. Goed voor het milieu en voor je gezondheid, want er komen geen giftige gassen vrij tijdens het bakken. En goed voor het eindresultaat van de maaltijd, want die kan niet aanbranden.

Verder wordt er bij de pan een hoog deksel geleverd, dat een regelbare stoomuitlaat heeft. Handig voor als je wilt stomen of sudderen. En tenslotte zit er een halvemaanvormig stoomrooster bij..

Wij maakten eerst tempura: de olie was snel heet in de pan, en het stoomroostertje was ideaal om de gebakken groenten en scampi te laten uitlekken. Eerste succes behaald.

Toen probeerden we een stoomgerechtje: laagje hete visbouillon in de pan, visrolletjes op het rooster, deksel op de pan, op stoomstand: heerlijk resultaat en een lekker slanke maaltijd bovendien.

Ook een simpel – en wat minder slank – gerechtje van gebakken noedels met kip kwam perfect op tafel, en als we binnenkort de suddercapaciteiten van de wok nog uitproberen,  hebben we al heel veel plezier gehad van één pan.

Ook fijn: de steel van de wok en het stoomrooster zijn allebei inklapbaar, en het deksel past omgekeerd mooi in de pan, dus hij neemt weinig plaats in als je hem opbergt.

En nog een bonus:  bij de productie van de GreenPan™ pannen is twee keer minder energie nodig dan bij andere anti-kleefpannen, wat de CO2-uitstoot met maar liefst 60% vermindert. En een kleinere ecologische voetafdruk kan ook tellen tegenwoordig.

De wok is geschikt voor de oven en alle fornuizen, inclusief inductie, en de richtprijs is 89 euro.