Met de aanloop naar de feestdagen is het ons gegund om eens goed te zondigen. De zoete zonde die jullie zeker eens moeten uitproberen zijn deze easy peasy bokkenpootjes. Een heerlijk dessert om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 90 g amandelpoeder
  • 80 g bloemsuiker
  • 100 g witte suiker
  • 20 g bloem
  • 100 g eiwit
  • 1 vanillestok
  • 20 g amandelschilfers
  • 100 g pure chocolade
  • 100 g marsepein
  • 2 el chocoladeschilfers
  • 2 vijgen
  • 12 druiven

Zo maak je het:

  • Klop de eiwitten stijf met de witte suiker en de vanillezaadjes (halveer de vanillestok in de lengte en schraap de zaadjes eruit met een mes).
  • Voeg vervolgens amandelpoeder, bloemsuiker en bloem toe. Schep in een spuitzak.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Spuit hierop het deeg in reepjes van 10 cm lang en 2 cm breed. Bestrooi met de amandelschilfers. Zet de bakplaat in een op 175°C voorverwarmde oven gedurende 12 min. Laat afkoelen.
  • Rol de marsepein heel dun uit en snij er reepjes van die even groot zijn als de bokkenpootjes. Leg twee koekjes met de bakkant tegen elkaar, met een stukje marsepein ertussen.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Dip de uiteindes van de bokkenpootjes in de chocolade en bestrooi onmiddellijk met de chocoladeschilfers. Laat opstijven.
  • Werk vervolgens af met gehalveerde druiven en stukjes vijg.

Recept van Steve Jansen – traiteurjansen.be

Alleen het allerbeste

Dit gerecht is tot stand gekomen in samenwerking met CRU, de versmarkt van Colruyt-groep. De CRU-markten (in Overijse, Gent en Wijnegem) hebben een uniek concept: je vindt er groenten, fruit, brood, vis, vlees, kaas, dranken, bloemen… maar alleen van de allerbeste kwaliteit. Bovendien worden er geregeld inspiratiesessies
en workshops gegeven: van wijn proeven over zelf droge worst maken tot kooklessen voor kinderen. Meer info via de website van Cru.

Meer heerlijke gerechten: