Gezellige winteravonden met deze 4 uitdagende cocktails
Advertorial
PUMPKIN SPICED
Wil je vanwege het gure weer de deur niet uit? Wil je je decemberavond wat extra pit geven? Dan is deze heerlijke wintercocktail de ideale oplossing! Lekker met pompoensap en BACARDÍ Spiced voor een pittige winterkick.
INGREDIËNTEN
- 700 ml BACARDÍ Spiced
- 175 ml Rum pompoensap
- 175 ml Watermeloensap
- 120 ml Citroensap
- 60 ml Gembersap
- 10 scheutjes Angostura bitters
- Garnering: sinaasappelschil, sinaasappelwiel (het middenstuk van de vrucht), blauwe
bessen, basilicum
WORK YOUR MAGIC
Giet de verschillende fruitsappen met BACARDÍ Spiced in een cocktailmixer. Voeg de bitters toe. Schud de mixer een seconde of dertig en giet vervolgens in een tumbler of vergelijkbaar glas. Voeg enkele ijsblokjes toe en garneer naar wens.
SPICED & SPARKLE
Geen cocktailshaker in huis? Geen paniek! Deze cocktail maak je heel gemakkelijk en snel, zonder ingewikkelde cocktail gadgets. Mix BACARDÍ met MARTINI en je bent helemaal ready!
INGREDIËNTEN
- 25 ml BACARDÍ Spiced Rum
- 6,25 ml citroensap
- 12,5 ml MARTINI & ROSSI Fiero
- 25 ml cranberrysap
- 25 ml rode wijn of mousserende wijn
- Garnering: sinaasappelschijfje
WORK YOUR MAGIC
Doe een aantal ijsblokjes in een lowball glas en schenk alle ingrediënten (behalve de wijn) daar overheen. Voeg daarna pas de wijn toe. Garneer met sinaasappelschijfje(s).
RUM PUNCH
Straks met de feestdagen het hele huis vol? BACARDÍ Spiced zorgt voor het ideale recept. Het ziet er ook mega feestelijk uit met een mooie grote bowl in het midden van de tafel. En natuurlijk lekker makkelijk omdat iedereen het zelf kan pakken.
WORK YOUR MAGIC
Combineer alle vloeibare ingrediënten in een grote maatbeker of (thermos)kan en zet deze in de koelkast. Laat de mix goed afkoelen en giet het geheel, net voordat je het gaat serveren, in een grote schaal. Roer er ijsblokjes doorheen en garneer met schijfjes citroen. Garneer per glas, bijvoorbeeld met een enkel citroenschijfje.
INGREDIËNTEN
- 125 ml BACARDÍ Spiced Rum
- 400 ml BACARDÍ Superior Rum
- 400 ml sinaasappelsap
- 70 ml grenadine
- 125 ml cranberrysap
- Garnering: citroenschijfjes, rozemarijn
HOT BUTTERED RUM
Deze gure, lange en donkere dagen vragen om een extra lekkere guilty pleasure cocktail.
Deze cocktail zorgt er voor dat je opwarmt na een lange wandeling in de kou. Door de
toevoeging van een klontje boter creëer je iets magisch in een handomdraai.
WORK YOUR MAGIC
Voeg alle ingrediënten toe aan een sauspan en zet deze op een middelhoog vuurtje. Blijf
roeren totdat alle suiker is opgelost en laat het geheel vervolgens 5 tot 10 minuten
pruttelen, zodat alle smaken er goed in kunnen trekken. Giet het in een (hittebestendige) serveerkan en vervolgens in bekers of stevige glazen. Garneer met een kaneelstokje en een schijfje citroen.
INGREDIËNTEN
- 175 ml BACARDÍ Spiced Rum
- 75 ml warm water
- 2 kaneelstokjes
- 2 steranijs
- 1 goed volle theelepel bruine suiker
- 1tl ongezouten boter
- Garnering: kaneelstokje, citroenschijfje