Dit zijn de 10 beste ijssalons van Antwerpen

Warm weer doet meteen aan ijsjes denken. Wat dacht je van een hoorntje met ‘ricotta en vijgen’ of een bolletje ‘caramello salato’? Deze smakelijke ijssalons in Antwerpen wil je asap ontdekken.

Dit artikel maakt deel uit van ons zomerplan, een dossier vol inspiratie om er een onvergetelijke zomer van te maken. Klik hier om alle artikels te ontdekken.

10 x de lekkerste ijsjes van Antwerpen

1. Gelato Giuliano

Voor onvervalste Italiaanse ‘gelato’ met een gedurfde, eigentijdse twist moet je bij Gelato Giuliano zijn. Dit ijssalon op de Marnixplaats is een samenwerking tussen de Familie Dheedene (die de horeca-kneepjes leerden bij Verso café, Matterhorn en Le Pristine) en chef-kok en artisanaal ijsbereider Julien Limbach. GG-ijs is niet enkel te verkrijgen op een alledaags hoorntje, maar ook op pakweg een crispy GG brioche.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

“Toast een brioche voor 50 seconden, leg er een bolletje ijs tussen, werk af met onze signature toppings en je krijgt een grensverleggend, verrukkelijk dessert. Het zorgt ervoor dat het smaakpalet verzacht wordt en de smaak van het ijs nog intenser naar voor komt,” volgens Julien. Qua smaakjes kies je dan voor bronte pistache, Siciliaanse amandel, dulce de leche cantucci, kefir limeleaf... Ook vegan en sugar free alternatieven liggen hier in de koeltoog en met amandelmelk, geitenmelk of zelfs oude kazen wordt druk geëxperimenteerd. Geen alledaags bolletje ‘crème’ dus!

Gelato Giuliano – Karel Rogierstraat 1, 2000 Antwerpen.

2. Milad

“Tijdens de lockdown heb ik enorm veel gekookt en geëxperimenteerd,” vertelt oprichtster Setareh aan Feeling. “Op een bepaald moment maakte ik het lievelingsijs van mijn moeder: saffraanijs met rozenwater. Dat was een gat in de markt! Ik kocht een professionele ijsmachine en bedacht allerlei ijsvarianten met smaken uit het Midden-Oosten. Ik volgde zelfs een opleiding van de Gelato University van Carpigiani. Op 18 december opende ik mijn ijsatelier in Antwerpen: Milad.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

“Het was meteen een schot in de roos. Ik verkoop nu tien soorten ijs: van koffie met kardemom, lavendel-honing tot tahin-stracciatella. Allemaal smaken die zich uitstekend lenen tot foodpairing met andere desserts. Van opleiding ben ik advocaat en ik heb al allerlei jobs gedaan in mijn leven, maar nu pas heb ik het gevoel dat alles samenkomt: mijn afkomst, mijn ondernemerszin, de liefde voor mijn mama en mijn culinaire kennis.”

Milad – Kloosterstraat 120, 2000 Antwerpen.

3. Borgo Gelato

Bij Borgo Gelato is het al artisanaal Italiaans ijs wat de klok slaat. Daarnaast zet Borgo Gelato ook specifiek in op biologische producten, fairtrade en fruitijs met hoge concentraties van écht fruit (nee, geen artificiële fruitsiroopjes hier). Eigenaar Koen volgde dan ook opleidingen tot professioneel ijsbereider van Bologna tot Milaan en zelfs Perugia, alvorens zijn eigen bar te starten. Ze hebben een take-away ijsjesbar in Borgerhout én op het Theaterplein. Gaan!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Leuke extra: omdat de bar gelooft in lekker ijs ook zónder dierlijke producten, wordt er elke dag geëxperimenteerd met ten minste vijf vegan ijssmaken!

Borgo Gelato – Sint-Janstraat 50, 2140 Borgerhout én Nieuwstad 16, 2000 Antwerpen.

4. Gelato Factory

Al vanaf haar ultieme begin in 2010 staat deze artisanale Italiaanse gelateria garant voor de beste ijsjes van ’t stad! Zowel voor bolletjes in een traditioneel smaakje als stracciatella of Cioccolato (chocolade op basis van pure Callebaut chocolade), als voor een iets gewaagder ‘experimentje’ (denk: Salty peanut of Sorbet van citroen en groene pepers) kan je er terecht. Gelato Factory wisselt een klassiek palet van een achttal basissmaken voortdurend af met een uitgebreid seizoensgamma, zodat je als bezoeker toch altijd een beetje verrast wordt.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Opgelet: op een hete zomeravond kan het wel eens lichtjes aanschuiven zijn bij deze gezellig gelegen ijsjesbar nabij de Vlaamse Kaai. De bezoekers van Gelato Factory komen dan ook letterlijk van heinde en verre voor dit ijs.

Gelato Factory – Verschansingstraat 57, 2000 Antwerpen.

5. Crèmerie Germaine

“De smaak van een warme zomervakantie, de zoete herinnering aan de kindertijd, of een zorgeloze middag genietend van het leven”, dat is naar eigen zeggen exact wat Crèmerie Germaine met haar vers bereide hoorntjes en coupes wil oproepen. En dat zou wel eens prima kunnen lukken ook, want ook hier werd gestudeerd aan de Gelato University in Bologna. Bovendien worden alle klassieke smaken – op basis van verse rauwe koemelk, recht van bij de boer – zorgvuldig samengesteld in het open Gelato Laboratory.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Je kan bij deze gelato boutique vlak naast het MAS-museum in het epicentrum van de hippe Antwerpse wijk ’t Eilandje trouwens niet alleen terecht voor een bolletje ‘fior di latte‘ of ‘pistache‘: ook wafels, gelato sticks en ijspralines zijn er een optie. Om de leegte te vullen na het vertrek van Gelateria Savini op de Dageraadplaats, opende Crèmerie Germaine daar afgelopen zomer trouwens een tweede vestiging.

Cremerie Germaine – Nassaustraat 13, 2000 Antwerpen en Dageraadplaats 29, 2018 Antwerpen.

6. Veron

Wie van bijzondere smaken houdt, moet bij Veron zijn: het gloednieuwe ijssalon van twee jonge ijsmakers op een hoek van de Paardenmarkt. Met hun gelato van geitenkaas met amandelsaus en dadels wist het duo dit jaar zelfs brons te halen op het Belgisch Kampioenschap. Niet slecht voor een zaak die amper een jaar geleden de deuren opende. Ook het interieur van Veron is de moeite: de zaak vond z’n intrek in de historische setting van een oud bakkershuis.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Van de bakkersfamilie die er jarenlang voor brood en banket zorgde, kregen Ilyas en Florian voor vertrek wel nog het aloude speculoosrecept door. Dat wordt nu lustig gebruikt voor hun coupe speculoos. Oudeigenaar George kwam alvast langs en zag dat het goed was.

Cremerie Veron – Paardenmarkt 80, 2000 Antwerpen.

7. Milanese

Pal in het historische stadscentrum ligt, Milanese: een schattig en traditioneel Italiaans ijszaakje. In het gamma van ijsmaker van dienst Roberto vooral klassieke smaken als vanille, straciatella en pistachio, maar ook iets vindingrijker creaties als ricotta en gekonfijt fruit. Dat alles netjes geserveerd en koel bewaard onder een arsenaal van traditionele zilveren deksels in de toonbank.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Milanese -Vleminckveld 6, 2000 Antwerpen.

8. Velo Gelato

Heerlijk ambachtelijk bereid schepijs op wielen: dat is het idee achter Velo Gelato. Eigenaar en trapper van dienst Jeroen ging in de leer bij boezemvriend en oud-chiromaat Koen van Borgo Gelato. Als volleerd en gediplomeerd gelatio leerde die hem alle kneepjes van het vak. De romige gelato van Jeroen wordt geserveerd op lokaal gebakken hoorntjes of in 100% biologisch afbreekbare en recycleerbare potjes. In de zomermaanden duikt Velo Gelato guerillagewijs op in de straten, plein en parken in en rond de stad.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Velo Gelato – op verschillende locaties in Antwerpen.

9. Philip’s Biscuits

Philip’s Biscuits is bekend van hun koekjes en speculaas maar in de zomer moét je eens passeren langs hun ijskarretje. Veel keuze heb je niet maar dat is ook niet nodig: hun speculaas en unieke ‘Antwerpse handjes’ smaak zijn om duimen en vingers bij af te likken!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Philip’s Biscuits – Oude Koornmarkt 8, 2000 Antwerpen.

10. Icelab

Als veganist wilde Hilde Gos een plantaardige alternatief voor ijs en zo werd IceLab NiceCream Creations geboren. In haar ijssalon aan het Theaterplein in Antwerpen vind je artisanale gelato met liefde voor mensen, dieren en onze planeet. Naast klassiekers als vanille, pistache en koffie, proef je bij Icelab ook amaretto, tiramisu, cheesecake, pinda en amarena. In de winter kan je er terecht voor plantaardige Luikse en Brusselse wafels én pannenkoeken.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Icelab – Oudevaartplaats 38, 2000 Antwerpen.

Ijsjes aan huis

Wist je dat je ook ijsjes via Deliveroo kunt bestellen, aan huis of op locatie? Ideaal, zo hoef je niet in de hitte minutenlang aan te schuiven. Voor Antwerpen heb je onder andere de keuze uit: Dunkin’ DonutsAustralianMoochieMagnum & Ben & Jerry’sThe Iluigi Experience en Casper Antwerpen. Ook de Velo Gelato van Jeroen komt met plezier tot aan je deur voor een feestje. Smakelijk!

Meer adresjes in Antwerpen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content