12 x de meest bijzondere hotels ter wereld

Wil jij voor je volgende reis eens iets originelers proberen dan een standaard hotel? Tripadvisor selecteerde de 12 meest bijzondere hotels ter wereld. 

Wanneer we een hotel boeken, zijn we voornamelijk op zoek naar comfort, betaalbaarheid, gastvrijheid, een gunstige ligging... Maar wat als we onze criteria eens helemaal zouden verschuiven en op zoek zouden gaan naar een hotel dat een ongewone experience aanbiedt? Tripadvisor maakte een selectie van de meest bijzondere hotels ter wereld. 

1. Inntel Hotel Amsterdam (Zaandam, Nederland)

Het Inntel Hotel Amsterdam in Zaandam is een hotel dat gemaakt lijkt te zijn van opeengestapelde traditionele huizen uit de Zaan-regio. Uniek om te zien én handig gelegen. Je vindt het hotel namelijk aan het station van Zaandam, waardoor je in 12 minuten al in het centrum van Amsterdam staat.

Inntel Hotel Zaandam

2. Faralda Crana Hotel (Amsterdam, Nederland)

Dit hotel boek je best niet als je hoogtevrees hebt! Het Faralda Crana Hotel is gelegen op een voormalige, Amsterdamse scheepswerf. Er zijn slechts 3 suites, die zich op 50 meter boven de grond bevinden. De waaghalzen onder ons kunnen ook een vrije val van 50 meter aan een koord maken.

Faralda Crane Hotel

3. Sheraton Huzhou Hot Spring Resort (Huzhou, China)

Dit hotel in de vorm van een donut biedt z'n gasten een indrukwekkend verblijf aan. Het hotel heeft een onderwaterbrug die de twee torens met elkaar verbindt en 's nachts verlichten spectaculaire lichtshows het opvallende gebouw.

Sheraton Huzhou Hot Spring Resort

4. Hotel Jested (Liberec, Tsjechië)

Het industriële hotel Jested ligt in het gelijknamige skigebied en lijk recht uit de toekomst te komen. Gelegen op een hoogte van 1.012 meter biedt het hotel een magnifiek uitzicht over de prachtige omgeving. 

Hotel Jested

5. 9 Hours Capsule Hotel (Kyoto, Japan)

Het 9 Hours Capsule Hotel biedt exact aan wat de naam doet vermoeden: een capsule om in te overnachten. De capsule zou bovendien je slaapritme ondersteunen via een besturingssysteem, om je zo een optimale nachtrust te garanderen. 

Capsule hotel

6. Sun Cruise Resort (Gangwon-do, Zuid-Korea)

Het Sun Cruise Resort spreekt zonder twijfel tot je verbeelding. Dit hotel in de vorm van een cruiseship noemt zichzelf 'het eerste luxe cruiseschip op het land' en biedt alle comfort en service die je op een varend luxe cruiseschip vindt. Perfect voor mensen die last hebben van zeeziekte!

Sun Cruise Resort

7. Spitbank Fort (Gosport, Engeland)

Het Spitbank Fort is een zeefort gebouwd in 1859 dat later werd getransformeerd in een luxehotel met een sauna en een zwembad op het dak. Je kan het enkel bereiken per boot en er zijn slechts 9 kamers aanwezig.

Spitbank Hotel

8. Free Spirit Spheres (British Columbia, Canada)

De kamers in het Free Spirit Spheres  zijn zwevendebolvormige boomhutten. Bovendien gelegen in het regenwoud aan de kust van Vancouver Island. Gasten maken dus op een nieuwe en originele manier kennis met de natuur. De 'kamers' zijn te bereiken door loopbruggen en wenteltrappen. Avontuur gegarandeerd dus!

Free spirit spheres

9. The Aurora Express (Alaska, Verenigde Staten)

The Aurora Express ontstond nadat de eigenaars de oude Alaska Railroad wagons renoveerden en omtoverden tot een unieke bed & breakfast. De trein neemt ruim 200 meter in beslag en de inrichting van de kamers is stuk voor stuk geïnspireerd op verschillende periodes in de geschiedenis van Alaska.

Aurora Express

10. Wigwam Motel (Arizona, Verendigde Staten)

In de hele Verenigde Staten bestaan er nog maar 3 wigwamhotels, hoewel die vroeger als paddenstoelen uit de grond rezen. Het hotel biedt individuele tipi's aan die gezellig en comfortabel zijn, maar niet erg luxueus. De wigwams zijn – wat had je gedacht? – gebaseerd op de Indiaanse cultuur.

Wigwam Hotel

11. La Balade des Gnomes (Durbuy, België)

La Balade des Gnomes neemt je mee op een fantastische reis. De tien kamers zijn fantasierijke ontwerpen. Zo is er de Trojaanse paard-suite, de 'Legende van de trollen' en 'een hutje in het bos'. Open de deur van je kamer en laat je meezuigen in een sprookjeswereld.

Balade des gnomes

12. Hotel Costa Verde (Manuel Antonio Nationaal Park, Costa Rica)

In de Costa Ricaanse jungle ligt het Hotel Costa Verde, een vintage 1965 Boeing 727. Het hotel kocht het van de luchthaven van San Jose, renoveerde het en bouwde het om tot een luxueuze hotelsuite 15 meter boven de grond. 

Costa Verde

Ben jij toe aan een weekendje om er even tussen uit te zijn? Klik dan hier voor de leukste tips voor een last minute weekendje weg! En heb jij ook wel eens problemen met het inpakken van je koffer? Kijk hier hoe je echt alles erin krijgt!

 

Lees ook:

De 10 beste bestemmingen in Europa volgens Lonely Planet

Een kijkje op de duurste vlucht ter wereld

Indrukwekkend: dit is het grootste zwembad ter wereld

Bron: Tripadvisor, Surfplaza

Partner Content

Gesponsorde content